Maras o odlasku Kovačeva: Dobro je da u HBOR dođe malo svježe krvi

Foto: Hina

MINISTAR poduzetništva i obrta Gordan Maras osvrnuo se na najavu predsjednika Uprave HBOR-a Antona Kovačeva da se više neće kandidirati za čelno mjesto te banke. "Otpočetka se zalažem za promjenu rada u HBOR-u i za veću transparentnost", istaknuo je Maras.

"Mislim da je dobro u HBOR dođe, što se kaže, malo svježe krvi i da se situacija za naredno razdoblje počne mijenjati", istaknuo je Maras. Na pitanje vidi li nekoga kao nasljednika Kovačeva, Maras je odgovorio da odluku o tome donosi Vlada.

"To nije odluka pojedinog ministra, a ono što je najbitnije jest da sve bude transparentnije i da postoje jasna pravila oko financiranja određenih projekata pa i neugodnih situacija koje je Vlada imala zbog određenih kredita koji se nisu smjeli realizirati kroz HBOR", rekao je Maras navevši primjer Šegona.

"Tu smo definirali novim pravilima da kroz HBOR neće moći više niti jedna tvrtka koja je povezana vlasnički s dužnosnicima realizirati svoje kredite. Ali da je Uprava bila malo pažljivija, odgovornija, uočila bi u startu da se radi o dužnosniku i ne bi dovela Vladu u takvu poziciju. S te strane će se promjene sigurno događati i to je ono na čemu ja inzistiram i što mislim da je ispravno".

Inače, Maras je danas na konferenciji za novinare predstavio rezultate Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu. U sklopu tog programa ukupno je uloženo 397,3 milijuna kuna u prošloj godini, od čega je najviše, 139 milijuna kuna, dodijeljeno bespovratnim potporama. Ministar je rezultatima zadovoljan jer tvrdi da je zahvaljujući ovom programu sačuvano i otvoreno ukupno 8650 radnih mjesta, dok je ukupna vrijednost potaknutih projekata 7,5 milijardi kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara