"Martin v Zagrebu": Više od 45 proizvođača vina na Martinju u Zagrebu

Ilustracija: Shutterstock

POČELO je 13. po redu Martinje u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića. Događaj je u ime Stjepana Kožića, župana Zagrebačke županije otvorio Damir Fašaić. "Uz nadu da će biti i bolje vrijeme i da će uskoro svanuti sunce, ovu manifestaciju smatram otvorenom, živjeli".

"Martin v Zagrebu" ove godine će ugostiti više od 45 proizvođača vina iz Zagreba i Zagrebačke županije, a manifestacija je iz godine u godinu sve posjećenija.

"Želja nam je da ona atmosfera koja se događa sada u našim kletima, prigorskim, zagorskim, plešivičkim, samoborskim, dođe ovdje na trg. Da građani grada Zagreba i njihovi turisti vide što se to događa u našim kletima, i da u kontaktu s našim proizvođačima i posjete kleti ovih dana i dožive pravi osjećaj krštenja mošta", istaknuo je Emil Tuk, pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim mladih vina, mošteva, crnih i bijelih vina proizvođača Zagrebačke županije posjetitelji će na štandovima moći i prizalogajiti. "Mogu probati sve one delicije od suhomesnatih i mesnatih proizvoda koji idu uz ovo martinjsko vrijeme i koje su proizvođači donijeli ovdje na štandove. Mogu ih probati, degustirati i kupiti po povoljnoj cijeni", kaže predsjednik vinske ceste grada Zagreba i jedan od organizatora Miroslav Polovanec.

Dodaje kako će kućice na Trgu bana Jelačića biti postavljene do samog Martinja 11.11. kada je u 13 sati predviđena velika fešta krštenja mošta. "Sljedećih osam dana svakodnevno nas očekuje kulturni umjetnički program vani na pozornici, uz pojedine tamburaše ovdje u kućici. I krštenje mošta u ponedjeljak na koje pozivamo sve stanovnike grada Zagreba i njihove goste, dakle u ponedjeljak u 13 sati kada će se najveća ceremonija krštenje mošta odvijati ovdje na pozornici. Meštri su Vid Balog i Drele".

Martinjski program se nakon toga seli u veliki šator na trgu, gdje će se uz tamburaše i Kulturno umjetnička društva feštati do petka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara