Masovna silovanja djevojčica u Rotherhamu: "Djecu se otimalo, tuklo i zastrašivalo"

Foto: FAH

ROTHERHAM je grad u središnjoj Engleskoj, koji broji 258.000 žitelja. U tom su mjestu, koje je zadnjih nekoliko dana dobio posebnu medijsku pozornost, lokalne vlasti, agencije socijalne službe i policija utvrdile 1400 slučajeva seksualnog izrabljivanja djece, u periodu od 1997. do 2013. godine, prema Nezavisnom istraživanju o seksualnom izrabljivanju djece u Rotherhamu, koju je objavilo gradsko vijeće, a napisala profesorica Alexis Jay, prenosi BBC News.

Kao razlog za ignoriranje dugogodišnjih stravičnih događaja mnogi navode političku korektnost.

Djecu se otimalo, tuklo, silovalo

"Teško je povjerovati u užasavajuću prirodu zlostavljanja koja su žrtve proživljavale. Nekoliko počinitelja ih je silovalo, zatim ih se selilo u druga mjesta i gradove na sjeveru Engleske - otimalo ih se, tuklo i zastrašivalo. Neka su djeca bila polivena naftom i prijetilo im se da će ih se zapaliti, djeci se prijetilo oružjem, morala su svjedočiti brutalnim silovanjima te im se govorilo kako će ona biti sljedeća na redu ukoliko ikome kažu išta. Djevojčice, ponekad čak i 11-godišnjakinje, silovane su od strane više muških učesnika", stoji u izvješću čija je autorica Alexis Jay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Problem seksualnog izrabljivanja u Rotherhamu postao je poznat socijalnim radnicima već početkom 90-ih.

Dvanaestogodišnjakinja je 2000. godine drogirana i silovana od strane petorice muškaraca. Policija je utvrdila kako se radilo o "100 posto konsenzualnim odnosima" te su dvojica od petorice dobila "policijska upozorenja". Nažalost, taj slučaj daleko je od jedinstvenog.

Politička korektnost i multikulturalnost kao izlika za nedjelovanje

Razni slučajevi izrabljivanja maloljetnica gurani su pod tepih, a posljedice takvog postupanja policije i lokalnih vlasti dovele su do stvaranja kruga unutar kojeg se provodilo sustavno nasilje, prenosi The National Review.

Većina počinitelja žrtve su opisivale kao Azijce, što se odnosilo na britansku zajednicu onih pakistanskog nasljeđa, s kojom se, često zbog političke korektnosti i multikulturalističkih obzira, nikad nije povela rasprava o tome kako bi se zajedničkim snagama moglo pristupiti problemu seksualnog izrabljivanja djece.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara