Maturant na listi ORaH-a za EP: "Svjestan sam da neću proći na izborima, cilj je bio potaknuti mlade da se bave politikom"

Screenshot: HRT

NA LISTI ORaH-a na izborima za Europski parlament šestu poziciju zauzeo je 19-godišnji maturant zagrebačke V. gimnazije Mihael Peklar. Gostujući u Dnevniku 3 mladi Peklar otkrio je kako je svjestan da neće proći na izborima, no to mu nije ni bio cilj.

"Ja sam svjestan da neću proći na izborima budući da sam šesti na listi, ali to nije ni moj cilj. Moj cilj je potaknuti što je moguće više mladih da se uključe u politiku jer se samo tako možemo izboriti za bolji život", izjavio je Peklar.

Mladi političar kaže kako se za stranku ORaH odlučio jer je to "mlada stranka europske ljevice čiji se program bazira na održivom razvoju i zaštiti okoliša". Kazao je kako ga je privuklo i to što je stranka društveno progresivna i socijalno osviještena te su u njoj ljudi "koji se ne vode samo materijalnim probitkom nego brigom za svijet i društvo u cjelini".

Peklar je kazao kako se odlučio kandidirati kako bi potaknuo mlade ljude da se bave politikom i da glasuju na izborima "jer se samo tako naš glas može čuti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara