Medicinska sestra vojvotkinje Kate ostavila oproštajno pismo suprugu i djeci prije nego što se objesila

Medicinska sestra vojvotkinje Kate ostavila oproštajno pismo suprugu i djeci prije nego što se objesila

Ilustracije: AFP, Vimeo

MEDICINSKA sestra Jacintha Saldanha, koja se ubila nakon što je nasjela na lažni poziv voditelja australske radijske postaje 2DayFM koji su se raspitivali o stanju trudne britanska vojvotkinje Kate, ostavila je oproštajno pismo. Kako javlja Daily Mail, život si je oduzela vješanjem.

46-godišnja medicinska sestra majka je dvoje djece, 14-godišnje kćeri i 16-godišnjeg sina. Suprugu i djeci nije rekla da je bila žrtva prijevare australskih voditelja humoristične emisije, ali im je ostavila oproštajno pismo kojega sadržaj nije poznat.

O slučaju se očitovao i britanski premijer David Cameron koji je zastupnicima u britanskom parlamentu rekao da se iz ove tragedije moraju "naučiti mnoge lekcije".

Obitelj "želi sve saznati": Tvrde da ima nerazjašnjenih okolnosti

Podsjećamo, medicinska sestra koja je prošloga tjedna zaprimila telefonski poziv australskih radijskih voditelja Mel Greig i Michaela Christiana, koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Charles te raspitivali o stanju trudne vojvotkinje Kate, u petak je pronađena mrtva u stanu u centru Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se ona javila na telefon australskim voditeljima te ih spojila sa sestrom koja je lažnoj kraljici ispričala detalje o zdravstvenom stanju trudne vojvotkinje. Saldanha je u vrijeme poziva australskih voditelja, u 5,30 sati ujutro, bila dežurna. Na telefon se javila zato što recepcioneru kojemu je to inače zadatak još nije bila počela, javio je BBC.

Bolnica je potvrdila da se Jacintha Saldanha javila na telefon, ali nije poduzela nikakve sankcije protiv nje već ju je "podržala tijekom teškog razdoblja". Radi se o medicinskoj sestri koja je u spomenutoj bolnici radila duže od četiri godine. "Bila je odlična sestra, vrlo cijenjena i popularna među kolegama", priopćeno je iz bolnice.

Članovi obitelji preminule sestre inzistiraju na svim informacijama iz bolnice, kažu da "žele sve saznati" i tvrde da postoje neke nerazjašnjene okolnosti.

Voditelji shrvani: Trebala je to biti šašava mala psina

Ovoga tjedna su se prvi put u javnosti pojavili i voditelji Mel Greig i Michael Christian  koji su izveli lažni poziv u sklopu humoristične emisije u kojoj slične prijevare izvode vrlo često. Oboje su shrvani tragedijom, kažu da se ona nikako nije trebala dogoditi te da je lažni poziv trebao biti "šašava mala psina" kakvu je prije njih napravilo bezbroj ljudi. ""Pretpostavili smo da će nam biti poklopljena slušalica", objasnio je Michael.

Podsjećamo, vojvotkinja Kate je u početkom prošloga tjedna završila u bolnici zbog težih jutarnjih mučnina, odakle je otpuštena nekoliko dana kasnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara