Merkel: U eurozoni nema nesuglasica oko Grčke

Merkel: U eurozoni nema nesuglasica oko Grčke

Foto: Hina

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel u srijedu je ocijenila da između članica eurozone nema temeljnih razmimoilaženja po pitanju Grčke, izvješćuje AFP s konferencije za novinare s malteškim premijerom Josephom Muscatom.

"Ne vjerujem da postoje razmimoilaženja oko temeljnih pitanja kada govorimo o Grčkoj", kazala je šefica njemačke vlade odgovarajući na pitanje novinara da li se pribojava da bi nova grčka vlada mogla unijeti razdor u eurozoni, imajući u vidu financijske probleme i u Italiji i Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Razgovarala sam telefonski s talijanskim premijerom i u kontaktu sam s predsjednikom Hollandeom. Razgovarali smo o tome i mislim da je sada na Grčkoj da nam točno predstavi svoje ideje", kazala je Merkel.

Cipras u EU predstavlja svoj plan

Grčki premijer Aleksis Cipras i njegov ministar financija Janis Varufakis krenuli su na europsku turneju kako bi svoje partnere u EU-u upoznali sa svojim idejama kako nastaviti dalje nakon što su u predizbornoj kampanji obećali da će prekinuti s mjerama štednje koju su Grčkoj nametnuli vjerovnici u zamjenu za financijsku pomoć radi izbjegavanja bankrota.

Cipras je u utorak bio u Rimu i razgovarao s premijerom Matteo Renzijem, a odmah nakon sastanaka s trojicom čelnika EU-a otputovao je u Pariz na razgovore s predsjednikom Francoisom Hollandeom. U četvrtak Varufakisa u Berlinu očekuje njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara