Meteoropati, oprez: Sutra pogoršanje biometeoroloških prilika

Ilustracija: Shutterstock

BIOMETEOROLOŠKE prilike sutra će se tijekom dana malo pogoršavati, što kod meteoropata može uzrokovati glavobolju, razdražljivost i poteškoće sa snom u noći na četvrtak.

Tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u Biometeorološkoj i peludnoj prognozi za Hrvatsku od 13. do 15. kolovoza.

U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda trava bit će niska. Na kontinentu će koncentracija peluda korova biti visoka uz dominaciju peluda koprive i ambrozije! Na Jadranu će koncentracija peluda korova crkvine biti umjerena.

U četvrtak, 14. kolovoza, razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata uzrokovati glavobolju, razdražljivost i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

U petak, 15. kolovoza, tijekom dana će se biometeorološke prilike poboljšavati. Tegobe od kojih su patili meteoropati i kronični bolesnici slabit će, pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara