"Mi smo žrtve nesposobne vlasti": Počela ovrha nad imovinom "Lijanovića", krive vlast iako su i sami dio vlasti!?

"Mi smo žrtve nesposobne vlasti": Počela ovrha nad imovinom "Lijanovića", krive vlast iako su i sami dio vlasti!?

Foto: CIN.ba

MINISTAR poljoprivrede Federacije Bosne i Hercegovine i suvlasnik mesne industrije "Lijanovići" iz Širokog Brijega Jerko Ivanković Lijanović potvrdio je u petak kako je počeo postupak ovrhe nad imovinom tvrke na čijem je čelu i to zbog duga po dospjelim bankarskim kreditima, no za sve je optužio "vlast".

"Mi smo žrtve nesposobne vlasti", izjavio je za BH Radio 1 Lijanović, koji obnaša i dužnost zamjenika predsjednika vlade Federacije BiH.

Ovrha nad imovinom tvrtke "Lijanovići" provodi se temeljem odluke općinskog suda u Širokom Brijegu, a na zahtjev Hypo-Alpe-Adria-Bank koja tako pokušava naplatiti kredite što ih je širokobriješka tvrtka ranije uzela, a nije ih vraćala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako je za idući tjedan najavljena prodaja stroja za proizvodnju kobasica vrijednog oko 140 tisuća eura.

Nova uprava Hypo banke, koja je u proteklim mjesecima pokušavala konsolidirati poslovanje, utvrdila je kako su "Lijanovići" podigli kredite u ukupnom iznosu većem od 64 milijuna konvertibilnih maraka (oko 32 milijuna eura) te ih je odlučila sada sve naplatiti, što će morati provesti kroz ovrhu.

Jerko Ivanković tvrdi kako su svi ti krediti podignuti u dobroj vjeri i s ciljem investiranja u širenje proizvodnje, no zbog nepovoljnih kretanja na tržištu nisu uspjeli realizirati planirano. Kazao je i kako u svakom trenutku ostaje dostupan pravosudnim tijelima ukoliko se protiv njega pokrene istraga.

Uprava Hypo banke je zbog sumnje u prijevaru ranije prijavila nadležnom tužiteljstvu Jerka Ivankovića te njegova brata Slavu, kao i bivšeg direktora banke Petra Jurčića, no za sada nije poznato je li istraga formalno pokrenuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara