Mikloš: U ovom trenutku je izgledno samo da ide projekt u Rafineriji Rijeka

Mikloš: U ovom trenutku je izgledno samo da ide projekt u Rafineriji Rijeka

Foto: Hina

IZ PRVE ruke doznajemo zaključke sastanka predstavnika radnika INA Rafinerije s Upravom INE, na kojem je trebao biti predstavljen Plan prerade za 2015. godinu, ali i razriješeno pitanje stanja i nastavka rada sisačke Rafinerije.

"Prezentiran je poslovni plan. U njemu preradu za Sisačku rafineriju nikakvih sigurnosti nema. Postojeće stanje je kada se nakupi domaća sirovina. Kretat će u 4. mjesecu i to je jedna jedina prerada za koju sad znaju, a poslije će se vidjeti kakvo će biti stanje sa domaćom naftom. Ako ne nađu alternativu za prijevoz i dogovor sa JANAF-om, opet ćemo prerađivati ili će oni tu naftu transportirati za Rijeku",rekao je Zvonimir Mikloš, glasnogovornik Stožera za obranu sisačke Rafinerije.

Za sada je sigurna samo Rafinerija u Rijeci, kaže Mikloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku je izgledno samo da ide projekt u Rafineriji Rijeka.

Treba 51 mjesec da se to sve izgradi i krene s početkom rada. Mi se nadamo da ćemo biti u toj igri i da ćemo uskakati za preradu", dodaje Mikloš.

Kako Mikloš kaže, Uprava INE brine o gospodarskoj slici grada Siska. Nakon informiranja o zaključcima sastanaka, Stožer će krenuti s daljnjim planovima opstanka i nastavka rada sisačke Rafinerije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara