Milanović 2015.: Ne znam zašto je osuđen Vlahušić; Milanović 2013.: To je greška, a ne korupcija

Milanović 2015.: Ne znam zašto je osuđen Vlahušić; Milanović 2013.: To je greška, a ne korupcija

Foto: FAH

"NE ZNAM za koje je djelo Andro Vlahušić bio optužen i nepravomoćno osuđen", jučerašnja je izjava hrvatskog premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića.

Tim se riječima Milanović ogradio od podrške dubrovačkog SDP-a HNS-ovcu Vlahušiću uoči predstojećih izvanrednih izbora za gradonačelnika i gradsko vijeće u Dubrovniku. Dubrovačka gradska organizacija SDP-a treba odgovoriti na pitanje zašto su odlučili podržati Vlahušića, poručio je Milanović.

Milanović 2013. znao za što je Vlahušić osuđen

No, ako je suditi prema prijašnjim Milanovićevim izjavama, premijer nije govorio istinu. Milanović je, naime, prije nešto manje od dvije godine jako dobro znao zbog čega je to Vlahušić osuđen.

"Vlahušić je imao jednu presudu, ne za korupciju, to nije kategorija, ona je nepravomoćna, radi se o jednoj grešci, nesmotrenosti za koju je dobio uvjetnu presudu. To je sada tu, nepravomoćno. SDP-u je naprosto bio problem ići u takvu koaliciju".

Citiranu izjavu Milanović je izgovorio u RTL-ovoj središnjoj informativnoj emisiji 20. svibnja 2013. godine, dan nakon prvog kruga zadnjih lokalnih izbora. Tada je Milanović upitan da prokomentira loše rezultate SDP-a u Dubrovniku: njihov gradonačelnički kandidat Niko Šalja u prvom krugu dobio je samo 7,5 posto glasova.

Pravomoćno osuđen za pogodovanje teško milijun kuna

Podsjećamo, Vrhovni sud ranije ovog tjedna pravomoćno je Vlahušića proglasio krivim za "aferu Šipan" i osudio ga na uvjetnu kaznu za pogodovanje Peri Vićanu, kojem je iz gradske blagajne 2010. godine posudio milijun kuna na ime akontacije za prodaju općinske grade na Šipanu. Vlahušić je i dalje pod istragom Uskoka zbog "afere Ravelin", u kojoj ga se sumnjiči da je oštetio Grad Dubrovnik za najmanje milijun kuna, a vlasniku koncesije nad klubom Revelin osigurao 2,2 milijuna kuna nepripadajuće dobiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara