Milanović: Ono što vidim kod Holy nije za ozbiljnu politiku; Holy: Držat ćemo se svog programa

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Vlade Zoran Milanović rekao je danas da ga rejting Mirele Holy i njezina OraH-a ne brine, nego motivira.

Na pitanje je li zabrinut zbog skoka rejtinga Mirele Holy, u izjavi na odlasku s konferencije "Dan velikih planova" gdje je bio uvodničar, odgovorio je kako nije zabrinut i kako ga to motivira.

"Motivira me da nastavimo posao do kraja, dok nam živo političko srce bije, da se borimo za novi mandat i da ljudi prepoznaju ovo što radimo", rekao je premijer i šef SDP-a.

Naslijedili smo državu koju je vodila kriminalna organizacija

Ocjenjuje da je Vlada ipak postigla rezultate, a da je naslijedila državu koju je, kako je rekao "vodila kriminalna organizacija".

Upitan bi li SDP ušao u koaliciju s Mirelom Holy, odgovorio je da ne zna koji je program ORaH-a, a da je ono što vidi "jedna liberalna, relativno pristojna retorika jedne osobe" te da je to nedovoljno za ozbiljnu politiku.

Po najnovijem Crobarometru, istraživanju koje je agencija IPSOS PULS provela za Novu TV, ORaH je sa 17,9 posto prestigao SDP koji ima 17,3 posto. SDP prvi put, otkad se provodi Crobarometar, više nije ni prvi ni drugi, već treći izbor. HDZ je postojano prvi s 25,7 posto i tako je već četvrti mjesec na gotovo istom rejtingu.

Holy: ORaH nije ni mlađi brat ni mlađa sestra SDP-a

Nakon što je prema zadnjem Crobarometru ORaH prvi put ispred SDP-a, sa 17,9 %, predsjednica te stranke Mirela Holy za Media servis je rekla kako su svjesni velikih očekivanja te da se istodobno boje hoće li ih opravdati. Predsjednica ORaH-a Mirela Holy na samom početku razgovora upozorava: nalazimo se u okviru statističke greške, rekla bih da smo prije, prema ovoj anketi, izjednačeni.

"Pitanje je kakvo će biti stanje u sljedećim anketama, na kraju krajeva, za godinu i pol na izborima. Kada govorimo o samom ovom rezultatu, s jedne strane smo zadovoljni jer to znači da se građani pozitivno izražavaju o našoj stranci što nas veseli, no s druge strane smo i zabrinuti jer smo mlada stranka koja tek gradi infrastrukturu i svjesni smo toga da će sada biti izuzetno velika očekivanja i bojimo se hoćemo li biti u stanju opravdati ta visoka očekivanja od hrvatske javnosti", rekla je Holy za Media servis.

I dok je SDP svjestan kako na rejtingu trebaju raditi, barem kada javno o rejtingu govore, neslužbeno se mogu čuti i izjave kako je ORaH zapravo potekao iz te stranke te da zajedno čine respektabilni postotak.

Mirela Holy podsjeća kako je prije godinu i nekoliko mjeseci izašla iz SDP-a te da je ORaH stranka za sebe.

"ORaH je stranka za sebe, imamo svoj program, svoje ljude i u svakom slučaju nismo nikakav mlađi brat ili sestra SDP-a", poručuje Holy te još jednom naglašava kako će na iduće izbore izaći samostalno kao i da ne planiraju postizbornu suradnju ni sa kim.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara