Milanović: Protivnici Zakona o strateškim investicijama nisu ga dobro pročitali

Milanović: Protivnici Zakona o strateškim investicijama nisu ga dobro pročitali

Foto: Goran Mehkek/Cropix

PREMIJER Zoran Milanović na početku sjednice Vlade osvrnuo se na prosvjede koji su danas trebali biti održani, a protiv Zakona o strateškim investicijama. Kaže da protivnici tog zakona nisu dobro pročitali zakon jer je on nešto najtransparentnije što se investicijama moglo dogoditi.

"Ovdje razgovaramo o stvarima koje su jako važne za Hrvatsku i koje, oni koji im se protive, nisu dovoljno proučavali", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Model koji predlažemo je upravo protivno onome što neki u javnosti tvrde, nešto najtransparentnije što se do sada pojavilo i što će se pojaviti. Utjecaj na strateške investicije više neće biti raspršene na 50 ili 100 mjesta u zemlji, nego će biti na jednom mjestu te će time biti svakome dostupan i vidljiv. Pa će i svaka eventualna nepravilnost i neželjena radnja biti pred očima. To je ono što uporno pokušavamo napraviti", istaknuo je Milanović.

Premijer poručuje da će pogreške time biti vidljive, ali i ispravljive. "Čak i ako to ne bude savršeno, vidjet će se da nije savršeno, pa je šteta koja zbog toga možda nastane, govorim hipotetski, ispravljiva i u svakom trenutku se možemo povući korak naprijed, ali nećemo stajati. Dosadašnji sustav u kojem je skoro svaki lokalni igrač mogao uvjetovati i ucjenjivati daleko iza dostupa javnosti i od bilo kakve transparentnosti, nestaje i dolazi sustav u kojem će strateške odluke biti centralizirane", poručio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara