Milanović Vukovarcima: Spreman sam ljudski razgovarati s ljudima iz Vukovara

Foto: Vlada.hr

PREMIJER Zoran Milanović osvrnuo se na početku sjednice Vlade na događanja u Vukovaru i rekao da su vrata građanima Vukovara, pa i članovima Stožera otvorena za razgovor. Očekuje da će sutra doći i da će porazgovarati o svemu.

"Spreman sam ljudski razgovarati s ljudima iz Vukovara, pa i s ljudima iz Stožera mada smatram da stožer, toliko godina nakon rata u slobodnoj Hrvatskoj koja je članica Europske unije, nije primjeren pojam. To je vojni pojam, ali prihvaćam razgovor i uputio sam poruku još ranije, misleći da smo stvar apsolvirali, ljudima iz Vukovara da dođu i čekam ih. Mislim da će doći sutra. Pozvani su da dođu dok ima vremena, možemo se prilagoditi, ali naglašavam - ljudima iz Vukovara".

Hrvatska je pravna država, bez razlike u bilo kojem dijelu svog teritorija: Zagrebu, Vukovaru ili Rovinju, rekao je Milanović i naglasio da vjeruju u ovo što rade, a kada je riječ o pravima manjina i uporabi pisma

"Mogu reći osobno da, kao što se ovdje u Hrvatskoj kao Hrvat zalažem za prava manjina, tako se i u Bosni i Hercegovini, bez obzira na to što sam Hrvat, borim ili civilizirano zalažem za prava onih koji su u manjini. Imamo iste kriterije i kod kuće i u inozemstvu"

Milanović je na kraju još jednom ponovio da su vrata za razgovor otvorena.

"Mogu, ako je to potrebno, i dodatno pojasniti razloge, ali mogu isto tako unaprijed reći da se tu bitno ništa ne može promijeniti. Možemo ljudski razgovarati, ali ne s ljudima koji dolaze izvana i koji, u stvari, potiču nepoštivanje zakona. Pitanje je gdje ta linija zapovijedanja završava u Hrvatskoj. Čini mi se u politici"

Ministar uprave Arsen Bauk sinoć je gostujući u Dnevniku HTV-a odgovorio na ultimatum šefa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića da u roku 14 dana Vlada skine posljednju preostalu ploču na zgradi policije.

'Ako oni to ne budu skinuli, mi ćemo doći i skinuti ih bez obzira koliko ih ima', zaprijetio je podsjetimo Josić.

'U dogledno razumno vrijeme će se postaviti nove ploče sa zakonitim nazivima državnih institucija. Ukoliko to ne može osigurati, Vlada se i ne može zvati, niti može biti Vlada', bio je jasan Bauk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara