Milanović i gospodarska svita u Kazahstanu: Hrvatska želi bolju suradnju

Milanović i gospodarska svita u Kazahstanu: Hrvatska želi bolju suradnju

Foto: FAH

HRVATSKI premijer Zoran Milanović, koji je doputovao u srijedu u svoj prvi službeni posjet Kazahstanu, sastao se u Astani sa svojim kolegom Karimom Masimovim i rekao da službeni Zagreb želi bolju gospodarsku suradnju s tom zemljom.

"Trgovinska razmjena trenutačno je mala i želimo je podići na višu razinu", rekao je Milanović, prenosi kazahstanska novinska agencija Kazinform.

Premijer Milanović u jednodnevnom posjetu Kazahstanu predvodi hrvatsko gospodarsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika hrvatskih tvrtki i poduzetnika s područja industrije, osobito prehrambene i obrambene, graditeljstva, medicine, informatike i telekomunikacija te brodogradnje i turizma.

Milanović je pozdravio činjenicu da dvije zemlje namjeravaju uspostaviti tješnju gospodarsku suradnju i rekao je da je kazahstansko-hrvatski poslovni forum, koji će se održati kasnije tijekom dana u Astani, dobra prilika za to.

Hrvatska u Kazahstanu 2015. otvara veleposlanstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, što se poklopilo s krizom u Europskoj uniji, ali i s rastom hrvatskog izvoza i produktivnosti i mi smo spremni sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu. Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta s hrvatskom delegacijom, i uvjeren sam da će naš posjet rezultirati ugovorima i sporazumima i nastavkom ovih plodonosnih kontakata. Nadam se da će oni biti potvrđeni i posjetom predsjednika (Nursultana) Nazarbajeva Hrvatskoj ovoga ljeta", rekao je Milanović novinarima nakon sastanka.

Masimov je pozvao hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u njegovom razvoju te dodao da će poslovni forum biti prilika da se dvije zemlje još bolje upoznaju i razumiju.

Milanović se potom sastao s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom s kojim je razgovarao o aktualnim međunarodnim pitanjima te tješnjoj suradnji dviju zemalja u području trgovine, ulaganja i energetike.

Kazahstan je 2009. otvorio veleposlanstvo u Hrvatskoj, a Hrvatska planira otvoriti veleposlanstvo u Astani 2015.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara