Milanović iz Bruxellesa: Rekli bi nam bravo kada bi otpustili 30 tisuća ljudi, smanjili plaće i mirovine

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

PREMIJER Zoran Milanović u Bruxellesu komentirao je i aferu tajnog praćenja, rekavši da će se istina doznati. Ni danas premijer u Bruxellesu, tvrdi, nema novih novih informacija o navodnom slučaju praćenja novinara od strane policije za vrijeme dok je ravnatelj bio Oliver Grbić, a ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Ne mogu se i ne smijem miješati, ali provjerite...

"U tu istragu se ne mogu i ne smijem miješati, ali očekujem da će biti provedena strogo i provjerite što sam ja govorio prije dvije godine kada su se događale te istrage koje su danas dovedene u kontekst sumnje. Dakle, ja tada nisam nikoga optuživao ni za kakvo praćenje ili uhođenje ni tajne istrage, ali smo ukazivali na to da je podudarnost istraga protiv nekih čelnih ljudi SDP-a naprosto prevelika. Dakle, u roku od dva tjedna su podnesene kaznene prijave od strane policije protiv trojice istaknutih SDP-ovih gradonačelnika. Sve su propale i za to nitko nije odgovarao. Tada sam govorio da to nije normalno i da je čudno. Danas se priča o nekim drugim neregularnostima, ali istraga u MUP-u će to sigurno pokazati, istina se ne može sakriti", istaknuo je Milanović.

Odgovorio je premijer i na novinarsko pitanje o očekivanjima u idućoj godini, kada su u pitanju gospodarski pokazatelji.

Rekli bi nam bravo

"Ključan je rast. Dakle, mi smo vodili i vodit ćemo ekonomsku i fiskalnu politiku ne način da se dopadnemo svakome, jer kad se dopadneš svakome na kraju će te svi prezreti, nego radimo tako da se nikome pretjerano ne dopadsmo, jer radimo stvari koje su nužne. Kada bismo slušali rejting agencije, onda bismo otpustili 30.000 ljudi, smanjili mirovine i plaće, ovo ne pretjerujem. Za to bi nam rekli bravo, a kada to en bi rezultiralo rastom, a vjerojatno ne bi, onda bi nam srušili rejting deset puta. Dakle, to ako razmišljate ne radite, radite nekakvo razumno rješenje, pokušavate uvjeriti sindikate da su određena odricanja nužna i stoga s enadamo da će se početi generirati nekakav rast i nekakva nova vrijednost", poručio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara