Milanović nakon presude: Ne želim nikome zlo, sud neka odluči svoje; Pusić: Presuda dovodi u pitanje funkcioniranje HDZ-a

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović danas se u Canberri osvrnuo na nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media.

"Samo zbog interesa medija ću komentirati nepravomoćnu presudu. Ne želim nikome zlo, sud neka odluči svoje, dojmovi u javnosti ostaju, vidjet ćemo na kraju što će presuditi, očito će biti žalbi, u drugom stupnju Vrhovni sud Republike Hrvatske, a onda možda mogu detaljnije komentirati. Ali ovo sve skupa nam kao društvu ne čini dobro i pitanje je jesmo li nakon ovoga bolji ljudi i bolje društvo", rekao je premijer.

> Fimi media: Sanaderu devet godina zatvora, HDZ kažnjen s 5 milijuna i ostaje bez 24,2 ilegalno stečenih milijuna

Vesna Pusić: Ukoliko se presude potvrde, radi se o zastrašujućim razmjerima štete

Iako su današnje presude optuženima u slučaju Fimi media nepravomoćne, HNS smatra važnim istaknuti da je riječ o snažnoj poruci da je u našoj državi dosta krađe. Ukoliko se presude Županijskog suda u Zagrebu potvrde i u drugom stupnju, radi se o zastrašujućim razmjerima štete. Ne ulazeći u detalje s obzirom da se radi o prvostupanjskim, nepravomoćnim presudama, svoj komentar je dala predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Ukoliko se presude potvrde, radi se zaista o zastrašujućim razmjerima štete i zastrašujućem načinu ponašanja. Jedna je stvar kada se o tome samo govori, ali kad se počinje sudski konstatirati, stavlja cijelu političku scenu u drugačiju perspektivu. Vidjet ćemo kakva će biti pravomoćna presuda, ali ako bude bilo što slično ovome, dovodi u pitanje funkcioniranje političke stranke", poručila je Vesna Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara