Milanović odobrio leasing 271 novih automobila za 96,7 milijuna kuna pa poručio: "Evo teme za tabloide!"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

VLADA na leasing nabavlja 271 novih automobila. U razdoblju od 2014. do 2018. godine to će nas koštati 96,7 milijuna kuna.

"Evo teme za tabloide", sarkastičan je komentar kojim je premijer Zoran Milanović popratio davanje dozvole za uzimanje novih automobila u leasing.

Koliko će sve to koštati iznio je Boris Lalovac, zamjenik ministra financija: "Ukupna nabavka iznosi 101 milijun kuna. Sredstva za 2013. godinu su osigurana na pozicijama pojedinih ministarstava u iznosu od pet milijuna kuna. Traži se suglasnost za preuzimanje obveza za sljedeće godine, oko 20 milijuna kuna su ukupni troškovi najma za nabavku vozila".

Dozvolu za nabavku novih automobila na sjednici Vlade dobilo je osam ministarstava, te četiri ureda i zavoda. Najviše novih automobila, ukupno 159, dobit će Ministarstvo unutarnjih poslova.

Nova vozila dobit će i ministarstva pravosuđa (69 automobila), financija (4), graditeljstva (1), branitelja (1), socijalne politike (16), zdravlja (5) i vanjskih poslova (2).

Automobile na leasing uzimaju i Državna geodetska uprava (1 automobil), Državni hidrometeorološki zavod (6), Državni zavod za mjeriteljstvo (5) i Ured za opće poslove Sabora i Vlade (2).
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara