Milanović pisao Kolindi

Milanović pisao Kolindi

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), a uz ponovni poziv predsjednici da dođe na Vladinu sjednicu, načelno je pozdravio njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanju u državi.

"Premijer Milanović uputio je pismo predsjednici Republike u kojemu joj je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost", potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

U pismu je, dodaje Jelić, premijer podsjetio da je potrebno usvojiti godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija za 2015. godinu, a što on i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović "nisu željeli učiniti tijekom kampanje".

Milanović je u pismu ponovio poziv predsjednici Republike da dođe na sjednicu Vlade kada god joj to odgovara, dodaje Jelić.

Premijer je osim toga, potvrdio je glasnogovornik Vlade, u pismu načelno pozdravio inicijativu i namjeru predsjednice Republike da predloži Vladi održavanje sjednice na temu gospodarskog stanja u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade pri tome smatra da je važno da predsjednica pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga", kazao je Jelić Hini.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gospođo Predsjednice,
 
imajući u vidu zajedničke ustavne i zakonske ovlasti u pogledu usmjeravanja rada sigurnosnih službi, predlažem Vam da, čim budete spremni, ali svakako u razumnom roku, zajedno sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Naime, Godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija Republike Hrvatske za 2015. godinu nisu još usvojene. Vaš prethodnik, predsjednik Ivo Josipović, i ja iz razumljivih razloga nismo to željeli učiniti tijekom predizborne kampanje. 

Koristim ovu priliku da Vam ponovim poziv da dođete na sjednicu Vlade Republike Hrvatske, kada Vam god to odgovara. 

Nastavno na Vašu, više puta javno izraženu, namjeru da predložite Vladi da „održi sjednicu i razmotri određena pitanja“ (čl. 102 Ustava Republike Hrvatske), načelno pozdravljam takvu inicijativu. S obzirom na prirodu i način djelovanja Vlade, smatram da je važno da pripremite konkretne prijedloge, mehanizme za njihovo provođenje te procjenu financijskih i proračunskih učinaka.
 
S poštovanjem
Zoran Milanović
predsjednik Vlade Republike Hrvatske"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara