Milardović: Besadržajna kampanja je na pragu sotonizacije i mesijanskih ideja

Milardović: Besadržajna kampanja je na pragu sotonizacije i mesijanskih ideja

Foto: Index/Hina

"RUKAVICE su skinute" u posljednjoj etapi predsjedničkih izbora, a kandidati više ne biraju sredstva i metode kako bi osigurali pobjedu, zaključak je razgovora kojeg su "U mreži prvog" Hrvatskog radija poveli prof. Smiljana Leinert Novosel i politolog Anđelko Milardović.

"Prvi dio kampanje se razlikovao od drugog. Tada su se ljudi motivirali da izađu na izbore, a sada je fokus na diskreditaciji konkurentskog kandidata. Radi se o teškim uvredama s jedne strane, ali i nespretnim odgovorima s druge strane", ocijenila je Leinert Novosel uz napomenu da Josipovićev "miran i profesorski" pristup ne uspijeva mobilizirati glasače na način kako to polazi za rukom Grabar-Kitarović.

Politolog Milardović je kulminaciju kampanje okarakterizirao kao "besadržajnu" i "na pragu sotonizacije i mesijanskih ideja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Josipović u 85. minuti nogometne utakmice sa svojom inicijativom za nekim promjenama, a s druge strane kampanja je obojana strančarenjem i nema republikanskog duha", rekao je.

Prema Milardoviću, Milanović predstavlja veći uteg Josipoviću nego Sanader Grabar-Kitarović.

"Josipović neće moći provesti svoj program ustavnih promjena, jer ima Milanovića kao protivnika kojemu to nije u interesu. U slučaju pobjede Grabar Kitarović bit će poteškoća unutar funkcioniranja izvršne vlasti. Građani na ovim izborima biraju kompilaciju pravednosti i druge republike i neizvjesnosti," zaključio je politolog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara