Ministar Matić uskoro će posjetiti prijatelja Dedakovića: Kolica stigla, ali nisu dobra, dolaze nova te električni krevet

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

POTRESNA priča vukovarskog branitelja Mile Dedakovića Jastreba dobila je pozitivan nastavak. Nakon što su mediji objavili detalje o uvjetima u kojima živi bivši zapovjednik Grada heroja, reagirao je ministar branitelja Predrag Matić. "Danas su stigla kolica, a stiže i električni krevet te oprema za dnevnu njegu", rekao je ministar koji je s Dedakovićem razgovarao telefonom.

"On se zahvaljuje. Sljedeći tjedan ću jedan dan otići kod njega, više onako prijateljski kao svom zapovjedniku i prijatelju nego kao ministar. Ne želim si dopustiti da junaci, ratnici s portala kako ih popularno zovu, kažu kako se Fred naslikava", izjavio je ministar branitelja.

No, Dedakovićeva supruga kazala je večeras za RTL Danas kako kolica koja su danas stigla, nažalost, nisu dobra: "Ne odgovaraju gabaritima mog supruga". Sad čekaju da stignu nova, odgovarajuća. "Fred Matić je dao zapovijed da se naprave kako Bog zapovijeda. Hvala lijepa svima, nije stvar u Jastrebu već u braniteljima", kazala je Terezija Dedaković.

Dedakoviću je drago što je velik dio hrvatske javnosti iskazao zanimanje za njegov slučaj te mu se mnogi javljaju sa željom da mu pomognu.

> Ispovijest vukovarskog heroja Dedakovića Jastreba:  "Kao da se ništa nije dogodilo, kao da je Vukovar bio tek jedan običan san... Više mi nije ni do života!"

> Ministarstvo branitelja za Index: Naručili smo električna kolica i osigurali financijsku pomoć Dedakoviću Jastrebu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara