Ministar Vrdoljak: Nismo izgubili kompas

Foto: FAH

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak ustvrdio je danas da u Vladi nikada nije bilo govora da se ukinu subvencije za prijevoz učenika.

"Nitko iz Vlade nije niti pomislio da ukinemo subvencije za prijevoz učenika. Počelo se nevjerojatno puno pričati o tome bez pravog razloga, što je česta pojava u Hrvatskoj. Nikada nismo raspravljali o ukidanju subvencija za prijevoz učenika", rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u Varaždinu. Naglasio je kako se mora ulagati u obrazovanje jer "svatko mora imati istu šansu, bez obzira živi li u manjim općinama ili razvijenijim gradovima".

Dobar posao je prioritet

U nazočnosti varaždinskog župana Predraga Štromara (HNS) i njegovog zamjenika Alena Kišića (SDP), saborskih zastupnika i gradonačelnika Ivanca i Lepoglave Milorada Batinića (HNS) i Marijana Škvarića (HNS) te gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša (HNS), ministar gospodarstva je naglasio da je ulaganje u obrazovanje uvjet za razvoj gospodarstva te da su Varaždinska županija i njeni gradovi to pokazali, zbog čega su "sada najkonkurentniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ponovit ću: nitko u Vladi nije postavio pitanje da li ukidamo subvencije. Točno znamo što radimo i nismo izgubili kompas. Prioritet nam je napraviti dobar posao", završio je Vrdoljak.

Župan Predrag Štromar zadovoljan je što na iduću sjednicu Vlade ide odluka da se prijevoz srednjoškolaca i dalje sufinancira sa 75 posto. "Mi smo počeli sa sufinanciranjem prijevoza srednjoškolaca 2005. godine jer smo imali podatke da 70 posto djece iz nekih ruralnih općina ne upisuju srednju školu zbog visoke cijene prijevoza. Ona je između 600 i 1.300 kuna mjesečno u našoj županiji, a to su visoki iznosi za roditelje. Otkad se ova Vlada uključila sa 75 posto sufinanciranja, općine i gradovi više ne moraju davati novac, a roditelji plaćaju samo 100 kuna. Razliku pokriva Varaždinska županija i djelomično prijevoznik koji snizuje cijene", rekao je Štromar.

Uvijek za obrazovanje

Zamjenik župana Alen Kišić je naglasio da ovaj zajednički projekt HNS-a, SDP-a i HSU-a građanima donosi velike ušteda te predložio da se novcem iz pravomoćnih presuda za koruptivna kaznena djela kupe udžbenici za djecu u cijeloj Hrvatskoj.

"Jedna je presuda već tu za bivšeg premijera, dok je druga, ona za Fimi mediju, trenutno nepravomoćna. To su novci koji su otuđeni od hrvatskih građana i tako će ih dobiti oni kojima je najpotrebnije, a to je uvijek za obrazovanje", rekao je Kišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara