MOL: Vlada RH manipulira medijima, Ministarstvo gospodarstva: Nismo objavili transkripte

MOL: Vlada RH manipulira medijima, Ministarstvo gospodarstva: Nismo objavili transkripte

Foto: Hina

HRVATSKA vlada nas je izigrala, tvrdi mađarski MOL. Mađari su oštro reagirali na objavu detalja sa sastanka pregovora o Ini u hrvatskom tisku.

Informacije koje su se pojavile u medijima, prema kojima hrvatska strana pokušava osporiti dioničarski ugovor Vlade RH i MOL-a vezano za upravljačka prava nad Inom pozivajući se na koruptivne radnje Ive Sanadera, nepotpune su, tvrdi MOL.

Ministarstvo gospodarstva: Nismo objavili transkripte

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je danas da najoštrije odbacuje navode MOL-a kako je transkripte pregovora u medijima, između Vladinog tima i MOL-a oko budućnosti Ine, objavilo to ministarstvo, a bez odluke Vlade Republike Hrvatske u čije ime se pregovori vode.

"Najoštrije odbacujemo navode MOL-a kako je transkripte pregovora u medijima objavilo Ministarstvo gospodarstva, a bez odluke Vlade Republike Hrvatske u čije ime se pregovori vode", ističe se pak u priopćenju tog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tonskom snimanju obaviještene su obje strane u pregovorima, a sve tonske zapise pregovora posjeduju oba pregovaračka tima, i Vlade i MOL-a, te je stoga zahtjev MOL-a za objavom transkripata svih dosad održanih sastanaka potpuno deplasiran", naglašavaju iz Ministarstva gospodarstva. Navode da su 'predstavnici MOL-a već su više puta tijekom pregovora narušili povjerenje pregovaračkih strana, posebno medijskim manipulacijama i jednostranim istupima, unatoč drugačijem prethodnom dogovoru pregovaračkih timova'.

"Pregovarački tim Vlade Republike Hrvatske na čelu s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom nastavit će voditi pregovore o budućnosti INA-e u najboljoj vjeri i s ciljem zaštite interesa INA-e i njezinih zaposlenika, kao tvrtke od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku, a sve u skladu s Okvirom za pregovore Vlade RH", završava priopćenje.

MOL: Nedolična i manipulativna praksa hrvatskog Ministarstva gospodarstva

Iz MOL-a tvrde da je informacije u javnost pustilo hrvatsko Ministarstvo gospodarstva, što nazivaju "nedoličnom i manipulativnom praksom". Objava sadržaja razgovora mađarskih i hrvatskih pregovarača je, kažu iz MOL-a, "neobična poslovna i diplomatska praksa koja predstavlja namjerno kršenje tajnosti pregovora i dodatno potkopava povjerenje".

"Selekcija sadržaja bila je manipulativna na način da su objavljeni samo izvaci iz razgovora koji su izvađeni iz konteksta kako bi se njihovo značenje promijenilo i kako bi se generalnu javnost izložilo propagandi zloupotrebljavajući medije. Zbog toga MOL traži od Ministarstva gospodarstva da javno objavi potpune transkripte svih pet rundi pregovora", poručuje MOL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara