Ministarstvo poljoprivrede podržalo projekt Zelena ideja

Ministarstvo poljoprivrede podržalo projekt Zelena ideja

Foto: Hina

MINISTARSTVO poljoprivrede dalo je podršku projektu Zelena ideja koju je pokrenulo Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (HURA) i partneri s ciljem pomaganja lokalnim ekološkim proizvođačima u njihovom nastupu na tržištu, kroz pružanje usluga promocije od strane marketinških stručnjaka, priopćili su iz Ministarstva.

Marketinške agencije u sklopu HURA-e pružit će besplatnu uslugu kvalitetnim projektima koje stručni žiri ocijeni kao potencijalno uspješne. Ideja ovog projekta je promoviranje ekoloških proizvoda, kao i njihovih proizvođača, a sve u svrhu širenja svijesti o ekološkoj proizvodnji, povećanja potražnje za ekološkim proizvodima i razvoja gospodarski održive Hrvatske.

"Ministarstvo poljoprivrede podržava projekt Zelena ideja te poziva certificirane proizvođače ekoloških proizvoda da se prijave na ovaj hvalevrijedan natječaj. Smatramo da je svaka pomoć i podrška poljoprivrednim proizvođačima, a u ovom slučaju proizvođačima ekoloških proizvoda važna i dobrodošla. Hrvatska ekološka poljoprivreda ima veliki potencijal, a uvjereni smo da ovakvi projekti mogu pomoći boljem pozicioniranju na tržištu, promoviranju domaće proizvodnje te širenja svijesti o važnosti ekološke poljoprivrede te vrijednosti takvih proizvoda", izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo poljoprivrede potporu projektu pružit će kroz slanje poziva na prijavu na natječaj certificiranim ekološkim proizvođačima te kroz ostale aktivnosti, primjerice sudjelovanje stručnih osoba predstavnika Ministarstva u medijskim istupima, press konferencijama i dr.

U Hrvatskoj je upisano 1.528 subjekata u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji, a broj proizvođača i površine pod ekološkom poljoprivredom u tendenciji su porasta svake godine, zahvaljujući potpori države, sufinanciranju stručnog nadzora i certifikacije od strane pojedinih županija, aktivnom sudjelovanju u edukaciji i informiranju poljoprivredne savjetodavne službe te aktivnom radu ekoloških udruga.

Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo je ekološku poljoprivredu kao bitan poduzetnički koncept koji takve ciljeve može ostvariti i istovremeno biti u suglasju sa zaštitom prirode i okoliša i održanjem biološke raznolikosti. Akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede označava vrlo važan korak naprijed u potpori nacionalnoj ekološkoj proizvodnji hrane. Osnovni cilj je povećanje udjela površina pod ekološkom poljoprivredom u ukupnim poljoprivrednim površinama u Hrvatskoj do 2016. godine na 8%, poručuju iz Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara