Ministarstvo vanjskih poslova: Referendum na Krimu je nelegitiman

Foto: Hina

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova u potpunosti podupire teritorijalni integritet, suverenitet i cjelovitost Ukrajine, a organizaciju referenduma na teritoriju Krima, usmjerenog na podrivanje teritorijalne cjelovitosti Ukrajine te na odcjepljenje dijelova njezina teritorija, smatra nelegitimnim, priopćili su danas iz MVEP-a.

"Republika Hrvatska poziva na smirivanje situacije i de-eskalaciju sukoba uz puno poštivanje svih normi međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih naroda, Helsinškog završnog dokumenta te potpisanih sporazuma.

Pripadnicima svih etničkih skupina na Krimu treba omogućiti punu zaštitu njihovih građanskih i manjinskih prava koja im pripadaju temeljem međunarodnih dokumenata i standarda, a pri tom ne dovodeći u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao članica Europske unije, Republika Hrvatska smatra Ukrajinu prostorom suradnje, utemeljene na europskim vrijednostima, te prostorom mogućnosti razvoja dodatnih partnerskih odnosa Europske unije i Ruske Federacije", dodaje se u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara