Ministrica Pusić primila iračku djecu koja ljetuju u Hrvatskoj

Ministrica Pusić primila iračku djecu koja ljetuju u Hrvatskoj

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je skupinu iračke djece koja boravi na ljetovanju u Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu djeci i njihovim pratiteljima ministrica Pusić također je izrazila želju da im boravak u Republici Hrvatskoj i posjet brojnim znamenitostima ostane u trajnom sjećanju. Tom prigodom podijelila im je i poklon pakete Hrvatske turističke zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skupina od 50 iračke djece s pratiteljima boravi na ljetovanju u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u razdoblju od 20. lipnja do 1. srpnja 2012. godine. Riječ je o djeci u dobi od 9 do 14 godina, čije su obitelji pogođene ratom, a na taj način, već drugu godinu zaredom, nastavlja se provedba projekta 'Iračka djeca u Hrvatskoj'. Nastavkom projekta daje se snažan doprinos unaprjeđenju suradnje Hrvatske i Iraka te daljnjem razvoju prijateljskih odnosa dvaju naroda. Projektom se promiče vjerska tolerancija i međukulturalni dijalog, s obzirom da se unutar grupe djece nalaze pripadnici muslimanske i kršćanske vjeroispovijesti koji će imati susrete i s hrvatskom djecom.

Djeca će zajedno s pratnjom boraviti tri dana u Zagrebu, a osim s ministricom Vesnom Pusić predviđen je i susret s Predsjednikom Republike Ivom Josipovićem. U program boravka uvršten je posjet zagrebačkoj džamiji te susret s Islamskom zajednicom kao i posjet zagrebačkoj katedrali. Program boravka iračke djece u Hrvatskoj uključuje i osmodnevni boravak u odmaralištu Hrvatske pošte u Sukošanu s popratnim sadržajima: posjetom Nacionalnom parku Krka i Šibeniku te posjetom večeri hrvatskog animiranog filma. Nakon povratka iz Sukošana u Zagreb djecu će posjetiti UNICEF-a veleposlanica dobre volje Maja Vučić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara