Ministru Ostojiću u aferi Juda nije bitan Bajić nego kako je Index došao do MUP-ovog izvješća!

Ministru Ostojiću u aferi Juda nije bitan Bajić nego kako je Index došao do MUP-ovog izvješća!

Foto: HINA

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je izvijestio kako je naložio unutarnju kontrolu u MUP-u zbog curenja na portal Index policijskih dokumenata, vezanih uz operativnu akciju "Juda". 

Podsjetimo, Index je jučer objavio da zaključci kriminalističke istrage nedvojbeno upućuju na povezanost Mladena Bajića s novinarima koji objavljuju službene tajne, njihovim urednicima i izdavačima, pa čak i s kuririma medija, odnosno osobama koje povezuju ured glavnog državnog odvjetnika te pojedine novinske redakcije.

Utvrđen je pravilan raspored Bajićevih kontakata s novinarima, uoči i nakon objavljivanja članaka koje je u svojim zahtjevima apostrofirao USKOK. Iz svega je vidljivo da se ne radi tek o običnom "briefingu" novinara crne kronike.

 > Objavljujemo policijsko izvješće: Pročitajte kako su se dogovarali Maček i Bajić te s kim je Bajić komunicirao uoči objave tajnih iskaza u medijima!

"Ja sam već naložio da unutarnja kontrola zajedno s kriminalističkom policijom utvrdi sve okolnosti vezano uz postojanje dokumenata i javnost će biti izviještena o rezultatima tog istraživanja. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći", izjavio je Ostojić novinarima na izbornoj konvenciji splitskoga SDP-a.

Ostojić: Ja ništa ne spominjem 
 
Upitan da li se iza kodnog imena operativne akcije "Juda", koja se spominje u medijima, krije ime neke osobe, ministar Ostojić je odgovorio kako on "uopće ne spominje bilo kakve operativne akcije, ili bilo što drugo ili bilo kakva imena".
 
"Govorim o tome da će se istražiti podaci, odnosno sve ono što je bilo izneseno ovih dana u medijima o postojanju navodnih dokumenata iz Ministarstva unutarnjih poslova. Sve vam je jasno. Prema tome treba pričekati rezultate istrage", kazao je Ostojić.
 
Ostojić bez rezultata
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Napomenimo kako je riječ o uobičajenoj reakciji ministra Ostojića. Svaki put kada se spomene uloga Mladena Bajića u odavanju službenih tajni kažnjivih po čl. 351. Kaznenog zakona RH, Ranko Ostojić pokrene istragu protiv onih koji su to mogli dojaviti novinarima.
 
U četvrtak je, tako, zbog sumnji u prisluškivanje bivše premijerke Jadranke Kosor ponovo naložio provedbu  unutarnjeg nadzora nad zakonitošću policijske akcije kodnog imena "JUDA", koju je već istraživao u prosincu 2012. bez ikakvih rezultata.
 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara