Mirenje MZOS-a i Sindikata znanosti bez Ribića: "Nije htio biti prepreka"

Mirenje MZOS-a i Sindikata znanosti bez Ribića: "Nije htio biti prepreka"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Velikoga vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić napustio je odmah na početku današnju sjednicu na kojoj je održano mirenje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i toga sindikata.

Svoje ovlaštenje Ribić je prenio na glavnoga miritelja Sindikata znanosti i potpredsjednika toga sindikata prof. dr. Igora Radeku, priopćio je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

U priopćenju stoji da je Vilim Ribić, objasnio ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću i miriteljici Danici Lisičar da su razlog njegova napuštanja sjednice jučerašnje grube i neistinite izjave ministra Jovanovića koji ga je, kako je rekao Ribić, "ponovno, bez ikakve osnove, optužio da šteti nacionalnim interesima zato što organizira štrajk, prijeti urušavanjem sustava visokog školstva i znanosti te poziva druge sindikate u štrajk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se da je Ribić još jednom upozorio da odluke Sindikata ne donosi pojedinac, već tijela Sindikata, te da je neutemeljeno personificirati odluke cijele organizacije s jednom osobom.

Ističe se kako je proces mirenja kolektivni radni spor, a ministar Jovanović "trudi se prikazati ga svima kao individualni spor s Ribićem".

"S obzirom da ministar širi takve interpretacije, Vilim Ribić nije htio biti prepreka uspješnom okončanju mirovnog procesa, ali niti izlika ministru za eventualni neuspjeh mirenja, pa ga je napustio", stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara