Mladi liberali: Nezaposlenost je glavni problem ove države, a nacija se "zabavlja" zdravstvenim odgojem!

Mladi liberali: Nezaposlenost je glavni problem ove države, a nacija se "zabavlja" zdravstvenim odgojem!

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

NAKON što se prepucavanje ministra Jovanovića i predstavnika Crkve nastavlja već nekoliko dana, oglasili su se i Mladi hrvatski liberali.

"Mladi hrvatski liberali, organizacija mladih HSLS-a podržava uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer vjerujemo da je dodatno informiranje uvijek u interesu mladih. Nismo zadovoljni činjenicom da se nacija zabavlja oko ovog pitanja, a da se pritom ne govori o stvarnim problemima mladih te o načinu provođenja ovog programa već se stvara nova podjela na njihove i naše što nikada nije bilo u interesu društva.

U takvoj atmosferi potreban je glas razuma. I Vlada RH i predstavnici Crkve se zalažu za uvođenje zdravstvenog odgoja, slažu se u tri poglavlja programa, dok oko četvrtog poglavlja postoje različita stajališta. Zato MHL poziva Vladu RH, vjerske zajednice, roditelje i druge relevantne segmente društva; smirite tenzije, sjednite za isti stol i u širokoj javnoj raspravi dogovorite program koji neće diskriminirati nikoga, a koji će djecu i mlade upoznati s rizicima kojima su svakodnevno izloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da je moguće postići kompromis između Vladina programa i programa kojeg podržavaju vjerske zajednice kojim bi se naglasila potreba pravilnog informiranja mladih o odgovornom seksualnom ponašanju.

Zdravstveni odgoj je važno pitanje, ali za MHL u ovom trenutku nezaposlenost je problem broj jedan a o njoj nažalost šute i jedni i drugi", priopćili su iz MHL-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara