Most Miljana ponovno povezuje Hrvatsku i Sloveniju

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

NOVI prekogranični most Miljana, koji preko rijeke Sutle povezuje Hrvatsku i Sloveniju, danas je otvorio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tom prilikom, ministar je rekao da mu je izrazito drago što je most konačno pušten u funkciju, posebno zbog lokalnog stanovništva sa obje strane granice, koje je ovaj dan čekalo još od 2008. godine.

"Ljudi koji žive uz granicu, bilo sa hrvatske ili sa slovenske strane međusobno su povezani. Dakle, nisu povezani samo poslovno, povezani su i obiteljski, to jest rodbinski. Ovaj most, a osobito ako to gledamo i u svjetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju je zapravo jedna normalna životna komunikacija za ovaj dio Hrvatske, to jest za Krapinsko-zagorsku županiju", rekao je ministar.

Hajdaš Dončić dodao je da je ovaj projekt dobar primjer kako treba povezivati dvije države, te je ujedno najavio da se sa slovenskom stranom nastavljaju razgovori oko gradnje još novih mostova i obnove postojećih duž hrvatsko-slovenske granice.

Gradnja mosta koštala je 3,1 milijuna kuna, a sagrađen je kraj starog drvenog mosta koji će biti konzerviran i zaštićen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara