Mostar: Nismo primili informacije o terorističkoj prijetnji, ali stupanj pripravnosti je podignut

Mostar: Nismo primili informacije o terorističkoj prijetnji, ali stupanj pripravnosti je podignut

Foto: FAH

MUP HERCEGOVAČKO-neretvanske županije zanijekao je u utorak navode medija da je primio informacije o terorističkoj prijetnji zbog čega su pojačali mjere pripravnosti, a tijekom noći glavne policijske zgrade su osiguravali pripadnici specijalne policije s dugim cijevima.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je da je policija poduzela mjere nakon sigurnosne procjene, ali ne na temelju konkretnih dojava o terorističkom napadu što je objavio dio medija u Mostaru.

"Radi se o apsolutnoj dezinformaciji"

"To je apsolutna dezinformacija. Nemam nikakvih saznanja za prijetnju sigurnosti. Ne znam na osnovu čega se takvo nešto objavljuje", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao kako je u proteklom razdoblju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u drugim dijelovima BiH povećan broj razbojstava i drugih oblika teških kaznenih djela, uključujući napad na Policijsku postaju u Zvorniku.

Pripadnici specijalne policije s dugim cijevima do jutarnjih sati bili su raspoređeni ispred sjedišta važnijih policijskih i sigurnosnih agencija u Mostaru, što je među građanima izazvalo uznemirenost s dosta dezinformacija oko mogućih terorističkih napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara