Mrak Taritaš: EU nas neće kazniti zbog kašnjenja programa energetske učinkovitosti

Foto: Hina

HRVATSKOJ ne prijete kazne Europske unije zbog kašnjenja u programima energetske učinkovitosti, poručila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš u Zagrebu na predstavljanju Programa energetske obnove javnih zgrada.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš rekla je da Hrvatskoj ne prijete penali iz Bruxellesa zbog sporosti provedbe energetske učinkovitosti. Napominje da je packa stigla zbog propisa za koje je nadležno ministarstvo graditeljstva i da su i ranije iz Bruxellesa upozoravali na promjenu pojedinih direktiva, dok kontrola učinkovitosti slijedi 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljena je energetska obnova zgrade Ministarstva prometa, popularne "kockice" koja će nakon obnove sljedećih 11 godina plaćati 48 posto sadašnjih troškova. Programom bi u ovoj i sljedećoj godini trebalo biti obuhvaćeno 200 zgrada javnog sektora.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako Njemačka ne traži odustajanje od jadransko- jonske autoceste, ali će tijekom godina kroz studije izvodljivosti zemljama koje nisu članice Europske unije; BIH, Crnoj Gori i Albaniji biti jasnija trasa koridora. Hajdaš Dončić je rekao kako bi autocesta prema Dubrovniku bila zahtjevnija i kompliciranija kroz hrvatski teritorij nego preko BIH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara