Na legalnoj prodaji marihuane u tjedan dana zaradili pet milijuna dolara

Foto: Guliver Image / Getty Images

U SAMO tjedan dana legalni trgovci marihuanom u američkoj saveznoj državi Colorado napravili su pet milijuna dolara prometa, javlja Huffington Post.

Colorado i Washington dvije su američke savezne države u kojima je od 1. siječnja ove godine marihuana postala sasvim legalna. Prodaja marihuane u Coloradu je već započela, a uskoro će se prve trgovine s travom otvoriti i u Washingtonu.

U Coloradu od 1. siječnja posluje ukupno 37 trgovina koje prodaju marihuanu. Do sada su imali ukupni promet od pet milijuna dolara. Marihuanu u Coloradu legalno mogu kupiti sve osobe starije od 21 godinu.

Prema projekcijama, ukupni godišnji promet od trgovine marihuanom u Coloradu iznosit će 600 milijuna dolara. Od toga će država putem poreza uprihodovati oko 70 milijuna dolara.

"Svaki dan otkad smo krenuli s poslom 1. siječnja je bio najbolji poslovni dan dosad", kazao je za Denver 9News Andy Williams, vlasnik trgovine marihuanom u Denveru.

Veće trgovine u prvom su tjednu prodale oko 30 kilograma marihuane. Manje trgovine prodale su oko 15 kilograma. Stanovnici Colorada u jednoj trgovini mogu kupiti najviše 28 grama marihuane. Turisti mogu kupiti četvrtinu tog iznosa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara