Na maratonskoj su sjednici prihvaćene izmjene proračuna Grada Zagreba

Na maratonskoj su sjednici prihvaćene izmjene proračuna Grada Zagreba

Foto: Hina

ZASTUPNICI Gradske skupštine Grada Zagreba na maratonskoj su sjednici koja je trajala od četvrtka ujutro do kasnih večernjih sati, prihvatili izmjene i dopune proračuna Grada Zagreba za 2013. godinu kojima se proračun utvrđuje u iznosu od 6,86 milijardi kuna.

Prihvaćene su i odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnih urbanističkih planova Grada Zagreba i Sesveta.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) rekao je da je u tom poslu prvi put bila angažirana struka te da je predlagač usvojio 95 posto prijedloga stručne radne skupine.

Zastupnici su prihvatili i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Martinovke - zone istok, a na znanje je primljeno i izvješće o poslovanju trgovačkog društva Zagrebački holding za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćen je i zaključak o prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela trgovačkih društava AGM, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo i Zagrebačka stanogradnja u vlasništvu Grada Zagreba, na Zagrebački holding.

Najviše rasprave u večernjim satima sjednice izazvao je prijedlog zaključka o prihvatu obvezujuće ponude za kupnju objekata za smještaj starijih i nemoćnih osoba na području Grada Zagreba, koji je većinom glasova prihvaćen.

Davor Bernardić (SDP) istaknuo je kako je cijena od 2.300 eura po kvadratu u uvjetima krize za SDP neprihvatljiva. "To ne možemo podržati ali zato predlažemo model izgradnje domova umirovljenika na gradskom zemljištu, a ne kupovinu zemljišta od privatnih vlasnika", istaknuo je.

Prihvaćene su i izmjene odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kojom se restoranima i barovima u središtu grada te na području RŠC Jarun, parkova Bundek i Maksimir, omogućuje rad do dva sata ujutro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara