Najluđi meksički narko boss ubijen po drugi put

Screenshot: Al Jazeera English

VLASTI Meksika potvrdile su da je u oružanom sukobu s meksičkom vojskom ubijen šef narko kartela Nazario Moreno Gonzalez. Zaboravili su jedino da je on još 2010. proglašen mrtvim, javlja CBC.

Kriminalnom istragom na osnovu otisaka prstiju sa sigurnošću je potvrđen Morenov identitet, ali da će biti obavljena dodatna ispitivanja, tvrde meksički istražitelji.

Smrt vođe "Vitezova templara" predstavlja jedan od najbizarnijih preokreta u borbi meksičkih vlasti protiv narko kartela u kojem su do sada još dvojica od najmoćnijih šefova narko kartela uhićeni bez uporabe vatrenog oružja.

Vojska je pratila Morena te su se s njim sukobili u gradu Timbuscatio u udaljenoj planinskoj oblasti u zapadnoj državi Michoacan, u kojoj je bila Morenova baza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojne trupe su odgovorile na agresiju na koju su naišli pokušavajući obaviti uhićenje.

Moreno, čiji je nadimak bio "Najluđi", u subotu je trebao napuniti 44 godine.On je predvodio narko kartel La Familia kada je navodno nestao u dvodnevnom oružanom sukobu s federalnom policijom u prosincu 2010. Tada nije pronađeno njegovo tijelo, ali vlada ga je službeno proglasila mrtvim iako su brojni podaci govorili da je živ.

Nakon proglašenja smrti 2010., njegov kartel prerastao je u zloglasniji i moćniji kartel "Vitezovi templari".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara