Najomiljenije pivo splitskog gradonačelnika: Tko popije 600 boca Heinekena u Banovini?

Foto: Hina

GRAD SPLIT odabrao je opskrbljivača za čajnu kuhinju. Za 118 tisuća kuna posao je dodijeljen malo poznatoj tvrtki Špurijus d.o.o. iz Žrnovnice. Natjecala se i Ribola, dobro poznati lanac dućana, ali oni nisu dali tako dobru ponudu.

Što li će u Banovini slaviti sa 25 boca pješnušca? 

Zanimljiva je ta narudžbina iz Banovine, a naročito dio koji se odnosi na čak 600 boca malog Heinekena. Tko li toliko pocuga u gradskoj administraciji? Sumnjamo da će se posjetitelji gradonačelnikovog protokola odlučiti baš za pivo, ali evo, kažu u Banovini da im treba toliko Heinekena pa valjda ima neki razlog.

U gradskoj upravi očito drže da će imati i dosta prilika za otvaranje pjenušca, jer naručeno je čak 25 boca Bakarske vodice. Što li će toliko slaviti Baldasar i društvo? 

Banovina se utapa u Heinekenu i Coca Coli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala alkoholna pića jedva su vrijedna spomena. Po boca Balantinesa, Martela i jegera. Tek je nešto bolje sa vinima. Zlatan Plavac i Zlatan Otok po 12 boca i 20 boca Pošipa. Ostatak čajne kuhinje otpada na uobičajene stvari, sokovi, kava, konditorski proizvodi, smokve, orasi i bajami.

Na zdravlje se očito nije previše mislilo jer je naručeno čak 1.500 boca Coca Cole od litre i 72 boce od pola litre. Toliko sladora moglo bi potpuno umrtviti Baldasarove službenike. A ionako im šef govori da ništa ne rade i redovito provjerava brojčano stanje. 

Za pivo, pjenušac i viski 4.373 kuna bez PDV-a

Pitali smo u Banovini je li se uvijek naručivalo ovoliko Heinekena. Kažu da jest.

"Za potrebe reprezentacije Grad je i prije naručivao spomenute proizvode, i to za protokolarne potrebe, a naročito za Dan Grada. Već se godinama iskazuju iste potrebe te se vrijednost nabave ne povećava", odgovorila nam je Vesna Alač, pročelnica Zajedničkih službi. 

Navela je i kako se za pjenušac izdvaja 575 kuna, za Balantines 198 kuna, a za Heineken čak 3.600 kuna. Ukupno na te tri stavke ode 4.373 kuna bez PDV-a. Sitnica. Tek pola računa za ručak od dva sata sa ministrom. Prava bagatela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara