Nataša Škaričić o optužbama EPH da laže: Korporativni pravni samuraji su sami izveli intelektualno samoubojstvo pred Indexovim čitateljstvom

Nataša Škaričić o optužbama EPH da laže: Korporativni pravni samuraji su sami izveli intelektualno samoubojstvo pred Indexovim čitateljstvom

Screenshot: HRT

NOVINARKA Nataša Škaričić uzvratila je udarac EPH:

"12. studenog 2013. godine u Hrvatskom novinarskom društvu održana je tiskovna konferencija pod nazivom `Mobbing i nepoštivanje pravomoćnih sudskih presuda u EPH`, na kojoj sam upozorila da Slobodna Dalmacija, Društvo u sastavu koncerna EPH,  nije izvršila pravomoćnu sudsku presudu Županijskog suda u Zagrebu od 24. rujna 2013. godine koja glasi:  

I. Utvrđuje se da je ugovor koji je tužiteljica sklopila s tuženikom dana 31. srpnja 2008. godine predstavlja ugovor o radu na neodređeno vrijeme za obavljanje poslova pomoćnika glavnog urednika

II. Utvrđuje se da izjava o otkazu ugovora o radu od 31. srpnja 2008. godine broj 2939 predstavlja otkaz ugovora o radu

III. Utvrđuje se da je otkaz ugovora o radu od 31. srpnja 2008. godine broj 2939 od 3. ožujka 2009. nedopušten te da ne proizvodi nikakve pravne učinke

IV. Nalaže se tuženiku Slobodna Dalmacija d.d. Split OIB:35075764438 da tužiteljicu Natašu Škaričić (OIB zaštićen od objave) vrati na poslove pomoćnika glavnog urednika izdanja Slobodna Dalmacija, sve u roku od 8 dana

V. Nalaže se tuženiku naknaditi tužiteljici trošak parničnog postupka u iznosu od 2.500,00 kuna, sve u roku od 8 dana

Tiskovna konferencija je bila iznimno dobro posjećena i mnogi su novinski mediji objavili njezin sadržaj, uključivši Index.hr i HTV.

To je do te mjere uzbudilo koncern EPH, da njihovi najveći umovi ne prestaju reagirati na strašne stvari koje sam izgovorila na toj konferenciji, kasnije i na HTV-u, pa opet u mnogim drugim novinskim medijima. Konačno, 19. studenog 2013. godine, na portalu Index.hr oglasio se osobno  Ninoslav Pavić i cijela kompanija EPH, zastupani po punomoćniku, odvjetnici Tamari Sardelić iz Odvjetničkog društva „Sardelić & Partneri“.

Tekst  je objavljen pod naslovom „Odvjetnici: EPH ne šikanira novinare, a Pavić se ne sastaje s Bajićem“ .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gospodin Pavić, EPH i korporativna odvjetnica, u prilično dugačkoj reakciji tvrde da sve lažem i da sam – slobodnim rječnikom prepričano - jedna izuzetno pohlepna osoba koja pokušava protupravno osiromašiti EPH.

Unatoč trenutačnom porivu da demantiram stavku po stavku tog teksta i time ponovno udavim javnost nečim što se u novinarskim krugovima već naziva „slučajem Škaričić“, od čega mi je već duže vrijeme muka, uspjela sam se savladati i zaključiti da mi takvo što ne treba.

Više od svih mojih demantija govori jedna jedina rečenica Pavićevih pravnih zastupnika: da je pravomoćna sudska presuda iz 2013. godine izvršena još 2011. godine. 

Čemu se mučiti kad su korporativni pravni samuraji sami izveli intelektualno samoubojstvo pred Indexovim čitateljstvom?

Budući da mi je Index.hr pružio podršku ranijom objavom teksta o kolegici Romani Eibl i meni, stojim im na raspolaganju za demanti svakog detalja poslanice gospodina Pavića, za slučaj da im to bude trebalo na sudu ili ako su samo znatiželjni.

U međuvremenu, budući da mi se nitko iz korporacije ne javlja, koristim ovaj javni prostor da još jednom pozovem Upravu EPH i „Slobodne Dalmacije“ da izvrše pravomoćnu sudsku presudu, od naredbe da me se vrati na uredničko radno mjesto, do naredbe da uplate troškove sudskih postupaka u iznosu od 2500 kuna.

S poštovanjem,
Nataša Škaričić, novinarka"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara