Navukli ih pa "neograničeno" smanjili za 60 posto: Tele2 od korisnika "revolucionarno" napravio "telad"

Ilustracija: Shutterstock

TELEKOM - udruga za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga, odaslala je priopćenje u kojem mobilnog operatera Tele2 optužuju za "moguće i smišljenu prijevaru na štetu korisnika". Riječ je, naime, o tarifi Revolucija kojom se "revolucionarno" nudilo neograničeno telefoniranje i slanje SMS poruka. "Neograničeno" je prvo prema načelu pravednosti bilo ograničeno na 5.000 minuta i 3.000 SMS poruka mjesečno, a potom je "srezano" na svega 2.000 minuta.

"Mobilni operater Tele2 prije nekoliko mjeseci na tržište je stavio tarifu Revolucija za pretplatnike reklamirajući je kao tarifu s kojom korisnici mogu obavljati neograničeni broj poziva prema svim hrvatskim mobilnim i fiksnim mrežama te slati neograničeni broj SMS poruka prema mrežama u Republici Hrvatskoj. Služba za korisnike Tele2 je korisnike koji bi ih nazvali kako bi provjerili radi li se doista o neograničenim pozivima i SMS porukama bez `sitnih slova` uporno uvjeravala kako nema nikakvih ograničenja, na taj način ih svjesno zavaravajući budući je uvjetima korištenja tarife Revolucija i Načelom pravednosti bilo propisano kako se ne radi o tarifi bez ograničenja, kako je reklamirana, već o maksimalnoj dozvoljenoj količini od 5.000 minuta i 3.000 SMS poruka mjesečno", navodi se u priopćenju koje je poslao predsjednik Udruge Telekom Đuro Lubura, a kojem je kao dokaz tih tvrdnji priložio i snimku svog razgovora sa Službom za korisnike Tele2 od 31. ožujka 2012. godine.

"Unatoč činjenici da je Služba za korisnike Tele2 korisnike koji bi tražili dodatna pojašnjenja svjesno obmanjivala, Udruga Telekom je tada odlučila ne reagirati, procjenjujući kako će tarifa Revolucija doista donijeti značajne promjene u korist potrošača, što se i pokazalo točnim značajnim smanjenjem cijena usluga drugih mobilnih operatera. Međutim, nakon što im je jako veliki broj korisnika poklonio povjerenje i s drugih mreža zbog tarife Revolucija prešao na Tele2, nedavno su promijenili ograničenja u Načelu pravednosti i broj poziva prema hrvatskim mrežama smanjili sa 5.000 na 2.000 minuta mjesečno (dakle za 60 posto), uz dodatno ograničenje od samo 200 minuta mjesečno prema 092 brojevima", navodi Lubura.

"Ovakvo ponašanje Tele2 ocjenjujemo zavaravajućim, a moguće i smišljenom prijevarom na štetu korisnika koji su, vjerujući reklamama i Službi za korisnike Tele2, smatrali kako u pretplatničkoj tarifi Revolucija ne postoje nikakva ograničenja u pozivanju i slanju SMS poruka prema hrvatskim mrežama, da bi Tele2 potom mijenjao pravila na štetu tih istih korisnika koji su im poklonili povjerenje. Čini nam se da Tele2, svojim postupcima na štetu korisnika, dobiveno povjerenje nije opravdao, kao i da se ovakvim svjesnim manipulacijama nikada neće svrstati među ozbiljne i pouzdane partnere građana od kojih žive", dodaje predsjednik Udruge Telekom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara