Nema novih ugovora za otkup el. energije iz solarnih i vjetroelektrana

Nema novih ugovora za otkup el. energije iz solarnih i vjetroelektrana

Foto: scx.hu

HRVATSKI operator tržišta električne energije ( HROTE), izvijestio je danas, da će u 2015. godini i dalje nastaviti sklapati ugovore o otkupu električne energije temeljem važećeg Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kongeneracije, osim ugovora o otkupu električne energije proizvedene iz postrojenja koja koriste sunčanu energiju i iz vjetroelektrana.

"HROTE do daljnjega nije u mogućnosti sklapati nove ugovore o otkupu električne energije proizvedene iz postrojenja koja koriste sunčanu energiju, budući da važeći Tarifni sustav niti ne predviđa povećanje već utvrđenih snaga takvih vrsta postrojenja tj. „kvota“ (5 MW – integrirane sunčane elektrane, 5 MW – neintegrirane sunčane elektrane i 2 MW – integrirane sunčane elektrane na objektima u vlasništvu u vlasništvu tijela državne uprave, jedinica lokalne samouprave i područne samouprave)“, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupne vrijednosti sklopljenih ugovora o otkupu iz postrojenja koja koriste sunčanu energiju već su dosegnute tijekom 2014. godine, stoga će HROTE sve naknadno podnesene zahtjevi za sklapanje ugovora o otkupu iz sunčanih elektrana odbiti.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara