"Nije to razlog za izuzeće": Sudac Turudić rođendan slavio s Gopcem, spomenutim u iskazu protiv Sanadera

"Nije to razlog za izuzeće": Sudac Turudić rođendan slavio s Gopcem, spomenutim u iskazu protiv Sanadera

Foto: Damjan Tadić/Cropix

SVOJ 50. rođendan predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić proslavio je između ostalog i sa Zoranom Gopcem kojeg se spominje u iskazima bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a na kojem je upravo Turudić sudac. Podsjetimo, Barišić je prozvao Gopca da je u HDZ-ov "crni fond" ubacio 2 milijuna eura, a Gobac je to nazvao "tračevima".

Turudić je rođendan uz tamburaše slavio u privatnom ambijentu na Marulićevom trgu, a na proslavi su, kako piše Dalje.com, među uzvanicima osim Gopca bili i direktor Dinama Zdravko Mamić, prijateljstvo s kojim je Turudić ranije poricao, sin bivšeg suca Ustavnog suda Višeslav Vukojević, poduzetnik Igor Mlinar, Turudićeva sestra Marija Turudić, Zvonimir Sunara Suki te brojni odvjetnici.

"Ma kakvi, nije to razlog za izuzeće"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se privatno družio s jednim od spomenutih u iskazu protiv Sanadera, postavilo se pitanje je li Turudić u sukobu interesa i bi li se trebao maknuti sa slučaja suđenja bivšem premijeru.

Sanaderov odvjetnički tim ne smatra da je Turudić u sukobu interesa i neće zbog navedenog tražiti izuzeće Turudića sa slučaja. "Ma kakvi, nije to razlog za izuzeće", tek je kratko za Index komentirala odvjetnica Jadranka Sloković budući da se zajedno s drugim članom Sanaderovog odvjetničkog tima, Čedom Prodanovićem, trenutno nalazi na službenom putu.

Do komentara suca Turudića zasad nismo uspjeli doći s obzirom na to da se glasnogovornik Županijskog suda ovaj tjedan nalazi na godišnjem odmoru, a Turudić se ne javlja u svom uredu. Njegovi suradnici obećali su mu proslijediti naš upit.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara