Nijemci zainteresirani za ulaganja: "Vjerujem da ćemo u hrvatskom turizmu dobiti njemačke investitore"

Nijemci zainteresirani za ulaganja: "Vjerujem da ćemo u hrvatskom turizmu dobiti njemačke investitore"

Foto: Boris Kovačev/Cropix

U MÜNCHENU traje jedan od najvažnijih turističkih sajmova F.re.e. Nama vrlo važno, bavarsko tržište, ni ove godine ne bi trebalo podbaciti. Ovaj sajam prilika je i za razgovore s potencijalnim investitorima, a da postoji vrlo konkretna zainteresiranost potvrdio je Media servisu ministar turizma Veljko Ostojić. Ostojić kaže da je u Njemačkoj razgovarao s potencijalnim ulagačima.

"Ono što je sada izuzetno aktualno su Kupari i to bi trebalo kroz mjesec dana putem javnog natječaja izaći na tržište. U tijeku je i privatizacija desetak turističkih društava. U tom procesu predstečajne nagodbe postoji mogućnost identifikacije strateških partnera koji se na taj način mogu pojaviti kao potencijalni ulagači, odnosno vlasnici", objašnjava Ostojić.

Postoji, kaže, određeni interes, a kroz mjesec dana očekuje i konkretnije informacije. "Vjerujem da ćemo u hrvatskom turizmu dobiti njemačke investitore što je poželjno, a rekao bih i logično", zaključuje ministar.

U Münchenu se Hrvatska predstavlja na jednom od ključnih turističkih sajmova. Interes je velik, a prvi podaci govore da bismo na bavarskom tržištu mogli ostvariti podjednako dobar ili malo bolji rezultat od prošle godine, kada smo ostvarili "skok" od čak 50 posto u dolascima u odnosu na 2011. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara