Nimalo iznenađujuće: Angela Merkel žena je kojoj se Nijemci najviše dive

Nimalo iznenađujuće: Angela Merkel žena je kojoj se Nijemci najviše dive

Foto: FAH

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel žena je kojoj se njezini sugrađani najviše dive, pokazali su rezultati istraživanja koje je provela britanska tvrtka za istraživanje tržišta YouGov, objavljeni u nedjelju.

Među muškarcima najveće divljenje Nijemaca zavrijedio je nekadašnji političar Helmut Schmidt, kancelar SR Njemačke u razdoblju između 1974. i 1982. u vrijeme Hladnoga rata.

Nijemcima imponiraju i međunarodne ličnosti, poput Pakistanke Malale Yousafzai, dobitnice Nobelove nagrade za mir koja je rangirana odmah iza kancelarke.

Hawking i Snowden popularni

Britanski znanstvenik Stephen Hawking i američki zviždač Edward Snowden među prvih su pet muškaraca koji izazivaju divljenje Nijemaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa provedena u Njemačkoj dio je istraživanja koje YouGov provodi diljem svijeta. U globalnoj anketi ispitanici se najviše dive Angelini Jolie, iza nje je Malala Yousafzai, a potom bivša američka državna tajnica, senatorica i bivša prva dama Hillary Clinton.

Globalno pozitivni: Obama, Gates i Xi Jinping

Trojica najpopularnijih muškaraca u globalnoj anketi su američki biznimen i filantrop Bill Gates, potom američki predsjednik Barack Obama i kineski predsjednik Xi Jinping.

YouGov navodi da je u anketama sudjelovalo 25.000 ljudi iz 23 zemlje svijeta, među kojima 1000 ispitanika iz Njemačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara