Nina Badrić na suđenju: Dobila sam na račun 10 tisuća eura od HDZ-a, još 5 dogovoreno je preko Barišića

Nina Badrić na suđenju: Dobila sam na račun 10 tisuća eura od HDZ-a, još 5 dogovoreno je preko Barišića

Foto:  Damjan Tadić/Cropix

U NASTAVKU suđenja za Fimi mediju, svjedočila je pjevačica Nina Badrić. S rizničarom Barišićem dogovorila je isplatu dva dodatna nastupa koja je platio Hrvatski dragovoljac. Nisam postavljala pitanja, svi računi postoje kazala je Badrić i zahvalila sutkinji na pozivu na sud.

Pjevačica Nina Badrić 2007. nastupila je u kampanji za HDZ na poziv Franje Arapovića s još 15 glazbenika. U Vladi je o tome razgovarala s Biancom Matković. Dogovorili su 10 nastupa za 10 tisuća eura.

Svaki izvođač trebao je izvesti 2 do 3 pjesme, a među njima su bili Mladen Bodalec, Mišo i Vanna. Badrić je ispostavila fakturu HDZ-u koja je plaćena putem računa. S Ivom Sanaderom se kratko srela u Vladi, počastio ju je kavom i zahvalio joj što nastupa za HDZ.

"Ekstra nastupe" dogovorila s Barišićem

Badrić je dogovorila dva dodatna nastupa. Iz stranke su je uputili na Mladena Barišića.

"U sklopu te kampanje, iznos je već bio plaćen preko računa. Ja sam fakturirala 10.000 eura za svojih deset nastupa i onda su me iz stranke nazvali, ne znam kako se zove gospođa tajnica i uputili da nazovem gospodina Barišića, dođem u Carinu i dogovorim s njim plaćanje dva nastupa koja su se ekstra pojavila", rekla je Badrić.

Došla je u Carinu i dogovorili su plaćanje. Ispostavila je fakturu na pet tisuća eura koju je, kaže, plaćao Hrvatski dragovoljac. Nisam postavljala pitanja i nikad me zbog toga nije zvao. Svi računi postoje, rekla je Badrić. Ovo je prvi put i hvala što ste me zvali, rekla je pjevačica sutkinji Čalić.

Banek: Sve je išlo preko računa, Jarnjak je bio glavni operativac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banek, koji je vodio mladež od 2007. do 2009. godine, rekao je da se bivši premijer Ivo Sanader nije miješao u rad Predsjedništva stranke, već je glavni operativac za realizaciju odluka bio glavni tajnik Ivan Jarnjak. Fimi medija je za Mladež odradila neke marketinške usluge prilikom nekih skupova koje su organizirali, rekao je Banek koji o detaljima plaćanja nema saznanja.

"Ja sam uvijek redovno išao kod gospođe Branke (Pavošević, op.a.), njoj sam rekao da mi je glavni tajnik odobrio i da mi trebaju ti i ti plakati. Onda sam dobio broj da se javim toj gospođi, Jurak Nevenka", rekao je svjedok.

Banek je rekao da u Mladeži nikad nisu radili s novcem, sve je išlo preko računa te da nema saznanja o nelegalnim isplatama, niti o crnom fondu HDZ-a. Sanader je jednom tjedno dolazio u stranku na sjednicu užeg predsjedništva, dok je Jarnjak tamo bio svaki dan, prisjetio se Banek. Koliko zna, Sanader se nije miješao u rad Predsjedništva i lokalnih ogranaka.

"Predsjedništvo je donijelo odluku o nekim stvarima. Obično je to bilo - glavni tajnik je bio glavni operativac za sve odluke koje su bile donesene na predsjedništvu vezano za stranku. Znači, on je bio zadužen za realizaciju", ustvrdio je svjedok o ulozi Ivana Jarnjaka.

Banek je na pitanje Sanaderove obrane ponovio da nema saznanja o donošenju odluka mimo Predsjedništva.

"Bi li vi znali da odluka koja se provodi nije na predsjedništvu?' pitao je odvjetnik Čedo Prodanović. "Nikad nisam čuo da je predsjednik nešto naredio da to mora tako biti, zato što je sve o čemu smo pričali bilo na predsjedništvu", odgovorio je svjedok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara