Ništa od nove akademske godine u novoj zgradi: Muzička akademija gotova tek na proljeće

Foto: Facebook

STUDENTI muzičke akademije ovu akademsku godinu ipak neće započeti u novoj zgradi. Rokovi završetka radova ipak su pomaknuti, unatoč ljetnim obećanjima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministra obrazovanja Željka Jovanovića da će nova zgrada biti spremna do početka listopada.

"Problem je u određenim tehničkim rješenjima, od strane izvođača koji rade na objektu, koji se usklađuju s onim kako će se to izvesti. To je, nažalost, malo odgodilo cijelu situaciju", ističe dekan akademije Mladen Janjanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Problem je u uređenju unutrašnjosti, a dekan je naglasio kako ne pristaju na kompromise. Iako svi žele da zgrada bude gotova što prije, ipak im je najvažnije da se posao odradi kako treba i na najvišem nivou, koliko god dugo trajalo.

Za studente za sada sve ostaje po starom, na predavanja će ići na već dobro poznate lokacije. "Za sada ćemo još uvijek morati koristiti postojeće prostore. Želja je i uvjet da se to napravi kvalitetno jer zahtjevi koje takva zgrada i takva funkcija ima moraju biti napravljeni na najvišoj razini. Dakle, ne smije se raditi kompromis ni u kojem smislu", poručio je Janjanin.

Optimistični su i oko novog roka obnove zgrade. "Nadam se iskreno da bi možda prvi semestar sljedeće godine, dakle 1. 3. već počeli u novoj zgradi", zaključio je dekan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara