Norijada u Zagrebu: Maturanti slave na Bundeku, tradicionalna povorka kreće s Trga bana Jelačića

Foto: Arhiva, Google Maps

ZAGREBAČKI maturanti slave svoj dan. Grad Zagreb organizira tradicionalnu Norijadu za sve srednjoškolce. Kao i prijašnjih godina okupljanje je na Trgu bana Jelačića, a u podne se kreće na središnju proslavu koja se organizira na Bundeku, uz bogat glazbeno-scenski program, u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe.

"Većina zagrebačkih maturanata, negdje oko 10 tisuća, će se između 11 i 12 sati okupiti na zagrebačkom glavnom trgu i u 12 sati, predvođeni našim gradonačelnikom, krenuti uhodanom stazom do Bundeka gdje će imati bogat program", rekao nam je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Slavlje će na Bundeku trajati do 22 sata. Tamo se neće smjeti unositi alkohol, staklo i ostala neprimjerena sredstva. Sendviči, voda, sokovi i piva moći će se kupiti u unutar parka. Gradske vlasti pozivaju sve maturante na dostojanstvenu i odgovornu proslavu kraja srednjoškolskog obrazovanja.

"Iz godine u godine se zagrebački model pokazao dobrim i efikasnim te vjerujem, očekujem i apeliram naše srednjoškolce da dostojanstveno, kako to njima i priliči, obilježe završetak svog srednjoškolskog obrazovanja", naveo je Lovrić.

Ovo je ruta kojom će proći povorka zagrebačkih maturanataZagrebačke maturante na glavnom zagrebačkom trgu dočekat će glazbeni program dobrodošlice. Povorku prema Bundeku će se, uz glazbu, zdravstvenu ekipu i prometnu policiju kretati sljedećom trasom: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) - Damira Tomljanovića-Gavrana - Park Bundek.

Tamo će dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Kako bi se maturanti lakše vratili doma, nakon završnog dijela programa, ZET će pojačati linije javnog gradskog prijevoza.

Posebna regulacija prometa i izmjene u voznom redu tramvaja i autobusa

"Dan zagrebačkih maturanata, obilježit će se u petak, 16. svibnja. Na središnjem zagrebačkom trgu, maturanti, njih oko 4.000, okupljat će se od 11.30 sati, kako bi u 12 sati, u koloni krenuli prema Parku Bundek.

Trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića, bit će: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu prilikom kretanja kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, očekuje se oko 12 sati, a u prvoj fazi izmjena u prometu, bit će obustavljene tramvajske linije čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, dok će linija 12, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preusmjeravanjem u Ulicu grada Vukovara.

Dvadesetak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene u Miramarsku ulicu.

Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske, i to dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Nešto prije 13 sati, bit će preusmjerene autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor, a autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom, Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi zoni oko Mosta Slobode, autobusi će se preusmjeriti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik te dalje svojim redovnim trasama do krajnjih odredišta.

Cijenjene putnike molimo za razumijevanje!", stoji u priopćenju ZET-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara