Nove antipoduzetničke mjere: Zaposlite invalide ili platite

Ilustracija: Shutterstock

MINISTARSTVO rada i mirovinskog sustava početkom travnja objavilo je novi Pravilnik koji poduzetnicima nameće kvote oko zapošljavanja osoba s invaliditetom.  Pravilnik stupa na snagu s 1.1.2015. Tvrtke koje zapošljavaju najmanje 20 osoba će ovisno o svojoj djelatnosti morati zaposliti između 2 i 6 posto osoba s invaliditetom, a ako to ne učine čekaju ih kazne.

Prema Pravilniku o utvrđivanju kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom one tvrtke koje ne ispune kvotu zapošljavanjem osoba s invaliditetom ili na zamjenski način, biti će dužni mjesečno, prilikom obračuna plaća, obračunati i uplatiti novčanu naknadu u iznosu od 30 posto minimalne plaće za svaku osobu s invaliditetom koju je bio dužan zaposliti.

Za one koji ne ispune kvotu i ne uplate novčanu naknadu, nadležni ured porezne uprave donosi odluku o obvezi plaćanja novčane naknade zajedno s kamatama obračunatim na posljednji dan mjeseca u kojem je obveza nastala.

Iako smatraju kako je dobro stimulirati tvrtke koje zaposle osobe s invaliditetom, poduzetnici tvrde kako je država za to trebala osigurati novac iz proračuna, a ne uvoditi komplicirane propise koji će im dodatno otežati poslovanje, budući da su ionako preopterećeni brojnim parafiskalnim nametima.

Mnogi se pitaju i kako će njihove tvrtke naći dovoljno specijaliziranu osobu s invaliditetom koja bi mogla obavljati posao u njihovoj tvrtki.

Ministarstvo: Zaposlit će se 40.000 osoba s invaliditetom

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava tvrde pak kako s tim ne bi trebalo biti problema budući da je kako kažu u hrvatski registar o osobama s invaliditetom upisano oko 520.000 osoba.

"Od navedenog broja oko 220.000 je u radno-aktivnoj dobi. Ako uprosječimo kvotni postotak na npr. 3 posto i broj radnika u Hrvatskoj na 1.400.000, ispada da će trebati biti zaposleno oko 40.000 osoba s invaliditetom. Kako je dio osoba s invaliditetom i danas već u radnom odnosu, a najtočniju početni podatak o tome dat će nam Očevidnik o zaposlenim osobama s invaliditetom na dan 31.12.2014.godine, procjenjujemo da će poslodavci moći ispuniti zadane kvote", rekao je glasnogovornik Ministarstva Krunoslav Vidić.

Istaknuo je kako neće svi poslodavci imati obvezu prilagođenih prostornih uvjeta, no da u slučaju potrebe takove prilagodbe, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom ima u sklopu poticaja predviđeno i financiranje arhitektonskih i tehnoloških prilagodbi radnog mjesta.

Tvrtke koje ne pronađu radnika s invaliditetom kojeg bi mogle zaposliti morat će sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji s osobom koja se samozapošljava, uzeti učenika ili studenta s invaliditetom na praksu ili će pak morati plaćati stipendiju za redovno školovanje osoba s invaliditetom.

"Zaključivanjem jednog ili više ugovora o poslovnoj suradnji s osobom s invaliditetom koja se samozapošljava pri čemu treba voditi računa o visini iznosa ugovora koji mora/ju biti najmanje u visini minimalne mjesečne plaće osobe s invaliditetom koju bi poslodavac morao zaposliti, primanjem na praksu učenika s teškoćama u razvoju ili studente s invaliditetom, pri čemu se 4 praktikanta priznaju kao 1 radnik s invaliditetom, primanjem na praksu rehabilitanta u sklopu profesionalne rehabilitacije (2 rehabilitanta = 1 radnik).

Tko ne nađe stručnu osobu s invaliditetom plaćat će stipendije za njihovo školovanje

Sklapanjem ugovora o djelu sa studentom s invaliditetom u statusu redovnog studenta pri čemu treba voditi računa da su troškovi rada jednaki najmanje minimalnoj mjesečnoj plaći osobe s invaliditetom koju bi poslodavac morao zaposliti. Primanjem na rad za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa osobu s invaliditetom (4 osobe = 1 radnik) i davanjem stipendija za redovno školovanje osobama s invaliditetom pri čemu je/su iznos/i stipendije/a jednaki najmanje minimalnoj mjesečnoj plaći osobe s invaliditetom koju bi poslodavac morao zaposliti", rekao je Vidić.

Iako postoje opravdane sumnje da će mnogi poslodavci radije platiti kaznu nego ispuniti kvotu na ovaj ili onaj način, u Ministarstvu su čvrsto uvjereni da će se većina poslodavaca odlučiti na zapošljavanje osoba s invaliditetom. A posebno, tvrde, u uvjetima kad će centri za profesionalnu rehabilitaciju rehabilitirati osobu za njoj najprimjerenije poslove i radne zadatke.

Ministarstvo tvrdi kako će se poslodavcima zapošljavanje osoba s invaliditetom dvostruko isplatiti, kroz sam rad te osobe i kroz ispunjavanje obveze kvotnog zapošljavanja.

"Smatramo da poslodavcu nikako ne može biti korisnije platiti naknadu od koje za sebe nemaju nikakvu korist od toga da plate radnika koji za njih privređuje. No, uvijek će biti dio poslodavaca koji će platiti naknadu za nezapošljavanje, ali ta će se sredstva ionako upotrijebiti za razvoj profesionalne rehabilitacije i stvaranje uvjeta za zapošljavanje osoba s invaliditetom", tvrde u Ministarstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara