"Novi Zakon o obrtu upropastit će obrtništvo"

"Novi Zakon o obrtu upropastit će obrtništvo"

Foto: HOK

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA (HOK) ogorčena je saborskim izglasavanjem novog Zakona o obrtu. Tvrde kako će ovo dokrajčiti obrtništvo u Lijepoj našoj.

"Hrvatski sabor danas je većinom glasova donio novi Zakon o obrtu, kojim se ne rješavaju ključna obrtnička pitanja, već naprotiv, omogućava daljnje zatvaranje obrta i radnih mjesta u obrtništvu. Ovakvim Zakonom o obrtu nisu riješeni glavni problemi obrtništva niti su postignuti traženi ciljevi, a to je izjednačavanje prava obrtnika s drugim poduzetnicima u ovo krizno vrijeme te poboljšavanje uvjeta poslovanja obrtnika. Nažalost, ni jedna primjedba Hrvatske obrtničke komore (HOK) nije prihvaćena", stoji u priopćenju HOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je tužan dan za hrvatsko obrtništvo. Mjesecima upozoravamo kako novi zakonski prijedlog nije kvalitetno rješenje za očuvanje i razvoj obrtništva, no predlagač zakona nije želio čuti naš glas niti nam je dao priliku za dijalog. S ovakvim zakonskim rješenjem obrtnici će izgubiti snažnu potpornu instituciju koja je zastupala njihove interese", istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec.

"Hrvatska obrtnička komora inicirala je krajem prošle godine izmjene Zakona i to u dijelu odgovornosti obrtnika cjelokupnom imovinom, kako bi zaštitila članstvo od ovrha i gubitka obiteljske imovine. U međuvremenu je Ministarstvo poduzetništva i obrta izradilo prijedlog novog zakonskog teksta koji nema veze s obrtničkom realnošću i u vezi kojeg nije prihvatilo prijedlog HO-a kao direktno zainteresirane strane, odnosno zastupnika interesa obrtništva", dodaje se u priopćenju HOK-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara