Novi cjenik cestarina: Saznajte koliko ćete od sutra plaćati autocestu

Novi cjenik cestarina: Saznajte koliko ćete od sutra plaćati autocestu

Foto: Arhiva

OD SUTRA se na autocestama u nadležnosti HAC-a i ARZ-a počinje primjenjivati novi cjenik cestarina. Odlučeno je to na današnjoj sjednici hrvatske vlade.

Novi cjenik odnosi se na sljedeće autoceste: A1 Zagreb-Split-Dubrovnik,  A4 Zagreb-Goričan,  A3 Bregana- Zagreb-Lipovac, A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj, A6 Bosiljevo 2-Rijeka, A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i Krčki most.

Novim obračunom cestarina se povećava za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama, ali se ne povećava korisnicima ENC usluge. Svim korisnicima ENC usluge cijena cestarine ostaje nepromijenjena jer će dobiti dodatni popust koji će izjednačiti novu cijenu na razinu stare cijene cestarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Korisnici koji se u razdoblju od 1. do 30. lipnja registriraju i uđu u sustav ENC usluge pre-paid, za uplaćenih 500 kuna dobit će uređaj za 1,25 kuna i dodatnih 50 kuna cestarine kao poticaj za korištenje ENC uređaja. Za uplaćena sredstva i ostvarene popuste nema vremenskog ograničenja potrošnje.

> HAC-ov novi cjenik

Skupine vozila:

IA - Motorna vozila sa karakteristikama motocikla, motornog tricikla i četverocikla
I - Motorna vozila s dvije osovine, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine osim motornih vozila iz II b)
II - a) Motorna vozila s tri ili više osovina, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine,
b) Motorna vozila s dvije osovine visine veće od 1,90 m, a najveća dopuštena masa ne prelazi 3500 kg
III - Motorna vozila s dvije ili tri osovine, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine najveće dopuštene mase preko 3500 kg i Motorna vozila iz II b) s prikolicom
IV - Motorna vozila s četiri ili više osovina, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine najveće dopuštene mase preko 3500 kg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara