Novo suđenje, ista presuda: Profesoru Kačeru opet godina i pol dana za štetu u TK Splitu

Foto: Index

U PONOVLJENOM suđenju u aferi TK Split, profesor građanskog prava sa splitskog Pravnog fakulteta Hrvoje Kačer osuđen je po drugi put na godinu i pol zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Fiktivni putni nalozi

Kačera su teretili da je kao predsjednik Tenis kluba Split fiktivnim putnim nalozima iz kluba nezakonito izvukao 270 tisuća kuna.

Sutkinja šibenskog Županijskog suda Jadranka Biga Milutin osudila ga je koncem 2011. godine na identičnu kaznu, no Vrhovni sud je presudu ukinuo zbog bitne povrede Kaznenog zakona i dopune činjeničnog stanja.

Za novo suđenje dva dana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovljeni postupak trajao je svega dva dana. Na uvjetnu kaznu osuđen je ponovno i trener Željko Stanić, dok je direktor kluba Ante Kragić preminuo pa je protiv njega obustavljen postupak. Sutkinja Biga Milutin osudila ga je, inače, u prvom suđenju na godinu dana zatvora.

Profesor Kačer nedavno je optužen i za prevaru Pravnog fakulteta. Terete ga da je prijavio fiktivno prebivalište na Braču te je fakultet na račun putnih troškova oštetio za 50 tisuća kuna. Kačer je optužbu kategorički demantirao, a novi postupak doveo je u vezu s ukinutom presudom u predmetu koji se vodi pred šibenskim sudom.

Nije Kačer jedini: Splitski Pravni fakultet pun problema...

Nije Kačer jedini profesor s Pravnog fakulteta u Splitu koji ima problema sa sudskim postupcima. Ova godina je loše prošla i za bivšeg dekana Borisa Buklijaša, inače, člana Državnog sudbenog vijeća, koji je dvaput privođen zbog zloporaba s terencem Toyota i makinacijama oko obnove zgrade fakulteta. I njega terete za fiktivne putne troškove na teret fakulteta, ali i DSV-a.

Policija istražuje i mandat bivšeg dekana Dragana Bolanče, koji je ostao zapamćen po raskošnim troškovima reprezentacije kojima je uvelike nadmašio prethodnike, a i nasljednike na toj funkciji. Bolanča je bio u središtu skandala oko zapošljavanja njegove kćeri unatoč tome što nije postojala odluka Fakultetskog vijeća. Unatoč svemu, ozbiljno se računa da će dogodine u trku za rektora Splitskog sveučilišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara