O čemu su Merkel i Hollande razgovarali uoči ključnih grčkih parlamentarnih izbora?

O čemu su Merkel i Hollande razgovarali uoči ključnih grčkih parlamentarnih izbora?

Foto: AFP

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka su razgovarali telefonom uoči sutrašnjih parlamentarnih izbora odluke u Grčkoj.

Iz Hollandeova ureda su izvijestili da su su dvoje europskih vođa imali "konstruktivan i plodan" razgovor o grčkoj krizi i eurozoni. Razmijenili su stavove o "stanju u Grčkoj, pripremama za summit država G20 i sljedećem sastanku Europskog vijeća 28. i 29. lipnja", izvijestili su iz Hollandeovog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se u Grčkoj održavaju izbori koji bi vrlo lako mogli odrediti sudbinu eurozone. Posljednjih tjedana vlada nategnuta situacija u odnosima Pariza i Berlina dok nova francuska socijalistička vlada pokušava naći zajednički jezik sa "kraljicom štednje" Angelom Merkel.

U prošlosti je Merkel sa bivšim francuskim predsjednikom savršeno funkcionirala u uvođenju "štedljive Europe" pa je taj par čak dobio i zajednički naziv "Merkozy". NO, vremena su se promijenila od dolaska Francoisa Hollandea koji uz štednje zagovara i mjere koje će potaknuti rast u posrnulim ekonomijama europskih država.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara