Occupy Croatia poziva na sutrašnji prosvjed u Zagrebu: "Stranke zastupaju podmukli i parazitski dio društva"

Occupy Croatia poziva na sutrašnji prosvjed u Zagrebu: "Stranke zastupaju podmukli i parazitski dio društva"

Screenshot: Facebook

POKRET Occupy Croatia pozvao je na antikapitalističko protestno okupljanje koje će se održati sutra u centru Zagreba s početkom na Trgu bana Jelačića u 20 sati.

Poziv na prosvjed sa Facebook profila pokreta prenosimo u cijelosti:

"Sloboda bez jednakosti je eksploatacija
Jednakost bez slobode je opresija
Solidarnost je korijen slobode i jednakosti

Od početka XX. stoljeća, razvojem kapitalizma kao svjetskog sustava, krize kapitalizma se neminovno manifestiraju kao globalne ekonomske krize. Tokom prošlih 100 godina čovječanstvo je prošlo kroz dvije takve krize. Veliku ekonomsku krizu tridesetih i energetsku krizu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Globalna kriza koja počinje 2008. godine ocjenjuje se kao početak treće krize ovakvih razmjera.

Mehanizam ekonomske krize utihnuo je pod administrativnim rješenjima i postao podređen borbi za održavanje političkih državnih institucija naspram društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planet sve teže podnosi kapitalizam, stalna i beskrajna akumulacija jede prirodu. Ne može se baš sve pretvoriti u višak vrijednosti, jer ćemo onda ostati bez ičega. Nećemo imati ništa za jesti, ništa za piti, ništa za disati. Occupy je revolucionaran pokret koji jasno kaže da kapitalizam treba okončati. Treba ga spremiti u povijest i to što prije. Što se kasnije krene to će biti radikalnije i posljedično teže ostvarivo, a žrtve će biti veće.

Kapitalizam se u Hrvatskoj kao i drugdje u svijetu pretvara u robovlasnički sustav. Sve više ljudi gladuje kod nas kao i u cijelom svijetu. Mi ne želimo takav sustav i borimo se zajedno sa cijelim svijetom protiv toga. Stoga kao dio pokreta Occupy sudjelujemo u prosvjedima jer samo zajedno možemo postići bolje sutra i kod nas i u svijetu.

U Hrvatskoj politička klasa i političke stranke zastupaju podmukli, parazitski i neproduktivni dio društva. Zbog toga se Occupy Croatia zalaže za radikalne društvene promjene i micanje neoliberalnih struktura sustava.

Tko se slaže s nama, neka dođe u petak 29.06. u 20 sati na Trg bana Jelačića kod Manduševca na okupljanje i da prosvjednom povorkom zagrebačkim ulicama iskažemo svoje mišljenje jer naš glas čuje se jedino na ulici. Ponesite transparente i nešto što stvara buku!

Naš glas se danas čuje jedino na ulici,
što nas je više to smo glasniji,
što smo glasniji to smo jači,
što smo jači prije ćemo pobijediti!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara